Πως γεμίζουμε τις μπαταρίες το καλοκαίρι

NULL

NULL

Με εντυπωσιακό τρόπο άρχισαν φέτος οι διακοπές.  Χιλιάδες  εκδρομείς πάνε στα νησιά, αλλά κυρίως , λόγω της κρίσης,  στα χωριά τους, σε σπίτια, συγγενών, φίλων και αγνώστων.

Είναι τόσο πολλοί αυτοί που πάνε στα χωριά τους ή σε οποιοδήποτε χωριό βρουν σπίτι ή κατώι να κοιμηθούν, ώστε χωριό που είχε 50 κατοίκους το χειμώνα , τώρα έχει 5000 κατοίκους και υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το πάρκινγκ, αφού σταθμεύουν δυο χωριά παρακάτω ή ….

παραπάνω. Αυτό που συνέβαινε στη Μύκονο, στη Σαντορίνη ή στην Ύδρα, τώρα συμβαίνει σε κάθε χωριό της Επικράτειας και έτσι έχουμε την Μύκονο του Χελμού, την Σαντορίνη του Ελικώνα, και τις Σπέτσες των Αγράφων. .

Αυτό που χαρακτηρίζει φέτος τους εκδρομείς, είναι ότι μένουν πολύ λιγότερες μέρες στις διακοπές τους. Υπάρχουν και παραθεριστές οι οποίοι παραμένουν και 13 λεπτά μόνο στο νησί για διακοπές και ανανεωμένοι και ηλιοκαμένοι επιστρέφουν στην πόλη και τις δουλειές τους, αν έχουν. Επίσης οι εκδρομείς γεμίζουν τις μπαταρίες τους, γι αυτό και στο λιμάνι υπάρχουν και ειδικά τουριστικά  καταστήματα για να γίνει η φόρτιση.

Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία του Τομ Χανκς , για μια ακόμη χρονιά στην Αντίπαρο, όπου διαθέτει πολυτελή βίλα, αλλά φαίνεται ότι δεν διαθέτει ρευστό, αφού λέει στον περιπτερά να γράφει στο μπλοκάκι την εφημερίδα και το παγωτό και μετά ξεχνάει να τα πληρώσει.

 Οι νησιώτες γενικά είναι ευγενικοί και πρόσχαροι και εξυπηρετούν τους τουρίστες με προθυμία, εκτός αν έχουν μπει στο φέισμπουκ, και δεν εξυπηρετούν  καθόλου και είναι εντελώς αδιάφοροι και ούτε να σε φτύσουν, όταν τους ζητάς να σε εξυπηρετήσουν.

Οι τιμές στα νησιά είναι γενικά καλές, αρκεί να μη τρως. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν οι Έλληνες τουρίστες, στην καραβιδόψυχα, από την οποία με τα χρήματα που διαθέτουν τρώνε μόνο την ψύχα, ενώ οι ξένοι τουρίστες είναι πιο ανοιχτοί και τρώνε γκρικ σαλάτα, με το τυρί σε λεπτές φέτες, τόσο λεπτές, που κοιτάς από την Πάρο, μέσα από τη φέτα, και βλέπεις  απέναντι τη Νάξο, το καίκι μου να αράξω.

Οι καταστηματάρχες είναι πολύ ευγενικοί και δίνουν απόδειξη φρέσκια πέντε ημερών, αν υπολογίσουμε ότι η φρέσκια κουτσομούρα είναι μόνο 13 ημερών. Οι τιμές γενικά  λόγω κρίσης έχουν πέσει και έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η εξομολόγηση ενός τσολιά στο Σύνταγμα
Ατάκες για τον ελεύθερο Στρος Καν
Παπανδρέου: Φέτος ο Ιούλιος έχει 5 Παρασκευές,,,
Ραντεβού στην 6η δόση με νέες κασέτες

Διαβάστε περισσότερα: pamelouketo.blogspot.com