Η χρεοκοπία είναι σαν τη χοληστερίνη

NULL

NULL

Η χρεοκοπία είναι σαν τη χοληστερίνη. Υπάρχει η καλή και η κακή χοληστερίνη .Ε, τό ίδιο είναι και με τη χρεοκοπία .Υπάρχει η καλή και η κακή χρεοκοπία, όπως μας λένε Βενιζέλος και Παπανδρέου ( τα ονόματα είναι γραμμένα ιεραρχικά).

Η δική μας, που θα πάθουμε τώρα,   είναι η καλή χρεοκοπία , όπως υπάρχει  η καλή χοληστερίνη , όπως προανάγγειλε ο κ. Βενιζέλος . Γι αυτό δεν πρέπει να τρομάζουμε. Αν παρ` ελπίδα μας κοπούν τα ήπατα, πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος, να τη λέμε στα εγγλέζικα, δηλαδή » selective default».

Από το πρωί γριές και …
παππούδες προσπαθούν να λένε » » selective default» ` για να μη τρομάξουν. Σε κάθε ρούγα και κάθε γειτονιά έχουν στηθεί φροντιστήρια αγγλικών και μια χαρά τα πάνε μέχρι τώρα.

Καλή χρεοκοπία , όπως καλή χοληστερίνη, είναι και όσα δήλωσε στους γερμανικούς Τάιμς , ο πρωθυπουργός ( γιατί δεν υπάρχουν ελληνικοί Τάιμς;). Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι πολύ καλή περίπτωση να κάνουμε στάση πληρωμών , αλλά για κάνα 15νθήμερο μόνο.

Ομολογούμε ότι 15νθήμερη χρεοκοπία, δεν το είχε σκεφτεί το Πάμε Λουκέτο, ότι θα μπορούσε να συμβεί. Εχουμε ακούσει για » 15νθήμερες εκπτώσεις» , αλλά για » 15νθήμερη χρεοκοπία» ούτε που το είχαμε φανταστεί. Πως γίνεται αυτό; Ζούμε 15 μέρες φτωχικά και την 16η τα καλά του θεού; Δεν πληρώνουμε τα χρέη μας όλοι, 15 μέρες και ξαναρχίζουν  την 16ή να μας δανείζουν οι άλλοι; Κάνουμε διακοπές 15 μέρες και την άλλη μέρα μαζεύουμε τα μπογαλάκια μας ;

Εν πάση περιπτώσει κάτι ξέρουν περισσότερο Βενιζέλος και Παπανδρέου που ανακάλυψαν την καλή χρεοκοπία και μας τη σερβίρανε. Και είναι βέβαιο ότι οι πολίτες εξασφαλίζουν  με τον τρόπο αυτό, την καλή χοληστερίνη, αφού είναι πιθανότατο να εξαφανιστεί από τα πιάτα το κρέας και όλα τα τριγλυκερίδια, στέλνοντας στο πυρ το εξώτερο την κακή χοληστερίνη και την κακή χρεοκοπία. Καί έτσι θα έχουμε μείωση χρέους και μείωση χοληστερίνης ταυτόχρονα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ατάκες για την επιλεκτική χρεοκοπία
Ευτυχώς χρεοκοπήσαμε, επιλεκτικά

Διαβάστε περισσότερα: pamelouketo.blogspot.com