Από το «Ραντεβού με την Ιστορία» στο «Ραντεβού με την Ανεργία»

NULL

NULL

Από το «Ραντεβού με την Ιστορία » του Ανδρέα Παπανδρέου, φτάσαμε σε λίγα χρόνια στο «Ραντεβού με την Ανεργία» του Γιώργου Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός σήμερα θα ανακοινώσει το πετσόκομμα των επιδομάτων ανεργίας ή και την κατάργησή τους. Φυσικά η ανεργία δεν θα  καταπολεμηθεί ούτε θα καταργηθεί Σήμερα ανακοινώθηκε επίσημα ότι τον Ιανουάριο, έφτασε το 15,1. Να τα εκατοστήσουμε!.

Το περίγραμμα των ανακοινώσεων  του πρωθυπουργού για την ανεργία λέει τα εξής:
Θα πληρώνουν , αντί να παίρνουν  επίδομα ανεργίας , οι άνεργοι στην Ελλάδα. Θα πληρώνουν μάλιστα και επιπλέον πρόστιμα  όσοι δεν  βρίσκουν δουλειά,  που θα μπαίνουν σε ειδικό ταμείο για το χρέος του κράτους.

Ο πρωθυπουργός θα πει  ότι θα κοπούν τα επιδόματα ανεργίας το 2012-14, θα τα παίρνουν κουτσουρεμένα δηλαδή , όσοι τηρούν κάποιες εισοδηματικές προϋποθέσεις. Ελάχιστοι δηλαδή  θα τα παίρνουν, λένε τα ρεπορτάζ, κανένας λέει το Πάμε Λουκέτο, γιατί θα βάλουν τέτοια τα κριτήρια ,ώστε  να μην παίρνει  κανένας το επίδομα.

Αυτό περιλαμβάνεται μας λένε  στο Μνημόνιο και πρέπει να εξοικονομηθούν 500 εκ. ευρώ μόνο για  το 2012! Και επειδή οι αξιωματούχοι λένε τη μισή αλήθεια , τα πράγματα σίγουρα θα είναι πολύ χειρότερα.  Ναι, θα πληρώνουν, όπως λέει ο τίτλος οι άνεργοι, ένα είδος επιδόματος στο κράτος, γιατί δεν μπορούν να βρουν δουλειά και να βοηθήσουν το κράτος με τις εισφορές τους.

Κι όσο κάθονται περισσότερο στην ανεργία , τόσο μεγαλύτερο θα είναι το πρόστιμο. Και αν περάσει τα  δύο τρία  χρόνια κάποιος χωρίς να βρίσκει δουλειά, θα περνάει αυτόφωρο.

Ναι, αυτόφωρο, που είναι η νέα λύση της κυβέρνησης για όλα τα προβλήματα. Τα αυτόφωρα θα λύσουν το πρόβλημα της χώρας και με τόσα πρόστιμα στους  ανέργους που θα ρίξουν , μπορεί να γίνουμε η πλουσιότερη χώρα στην Ευρώπη.

Ειδική μνεία θα γίνει στους ανέργους πάνω από μια ηλικία. Στους γέρους πάνω από 40 χρονών πχ. θα έχουμε τον » Καιάδα».

 Εκεί έριχναν τα μωρά στην αρχαιότητα. Εδώ θα ρίχνουμε τους γέρους των 40 plus. Στον Καιάδα! Και να αλλάξουμε και το όνομα της χώρας. Να λέγεται «Καιάδα» και όχι «Ελλάδα». Και οι άνεργοι, από το ραντεβού με την ανεργία να περνάνε απευθείας στο ραντεβού με την ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πως οι οδηγοί τρόλει θα γίνονται νοσοκόμες http://www.blogger.com/goog_783655585

Και όμως… Η ανάκαμψη άρχισε !
http://www.blogger.com/goog_783655590

Συγχωνεύσεις και σε όλα τα μέσα μεταφοράς! Τα ονόματα
http://pamelouketo.blogspot.com/2011/04/blog-post_4148.html#more

Διαβάστε περισσότερα: pamelouketo.blogspot.com