Που χάθηκαν οι αδελφές Κανονίδου;

Αποτελούσαν για χρόνια την απόλυτη φαντασίωση του ελληνικού αντρικού πληθυσμού!

Δίδυμες, sexy, ξανθιές και καλλίγραμμες, οι αδελφές Κανονίδου, Αγγελική και Κατερίνα, έγιναν διάσημες στις αρχές της δεκαετίας του ’90 μέσα από το μόντελινγκ, αλλά ασχολήθηκαν και με την τηλεόραση.

[dfp_ads id=236982]

Οι γυναίκες «κανόνια», όπως τις αποκαλούσαν, κοσμούσαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τα εξώφυλλα αντρικών περιοδικών με τολμηρές φωτογραφίσεις που έχουν αφήσει ιστορία, ενώ πήραν μέρος και σε μεγάλες τηλεοπτικές παραγωγές.

Επειτα, χτύπησε το… βιολογικό τους ρολόι και αποφάσισαν να αποσυρθούν από τον λαμπερό κόσμο της showbiz, ώστε να δημιουργήσουν οικογένεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso και της Κλάρας Ασημακοπούλου, τα τελευταία χρόνια, η Κατερίνα Κανονίδου δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης, ενώ η Αγγελική ασχολείται επαγγελματικά με τη μεγάλη της αγάπη, τη ζωγραφική, ενώ παίζει και μουσική σε μαγαζιά.

Τα δύο ξανθά κορίτσια γεννήθηκαν στο Παλαιό Φάληρο, είναι δίδυμες και μάλιστα μονοζυγωτικές (στον ίδιο σάκο). Η Κατερίνα είναι κατά ένα λεπτό μεγαλύτερη: «Γεννηθήκαμε με καισαρική. Εγώ βγήκα πρώτη, γιατί στην καισαρική βγάζουν πρώτα το παιδί που είναι από πάνω κι έτυχε να είμαι εγώ» έχει πει σε συνέντευξή της.

Οπως όλα τα δίδυμα, έχουν μεγάλο δέσιμο μεταξύ τους και, μάλιστα, στην ηλικία των τεσσάρων είχαν εφεύρει τη δική τους διάλεκτο για να επικοινωνούν! Εχουν δύο αδερφούς, τον Κώστα, που είναι δυόμισι χρόνια μεγαλύτερός τους, και τον ετεροθαλή Ανδρέα, από τον δεύτερο γάμο του πατέρα τους, ο οποίος είναι 25 χρόνων και μπασκετμπολίστας.

Στην πασαρέλα

Ασχολήθηκαν με το μόντελινγκ, ακολουθώντας τη συμβουλή της γιαγιάς τους Αγγελικής, που τις προέτρεψε να δουλέψουν στη διαφήμιση. Σε ηλικία μόλις 6 ετών έκαναν το πρώτο τους δοκιμαστικό και μέχρι την εφηβεία τους πήραν μέρος σε αρκετά σποτάκια. Στις αρχές των 90s, η γιαγιά «Κική» και πάλι… έβαλε το χεράκι της, προκειμένου να «σπρώξει» την καριέρα των εγγονών της! Στέλνει το βιογραφικό της Κατερίνας στον διαγωνισμό ομορφιάς «Top Model». Δεν παίρνει τίτλο, ωστόσο γνωρίζει την Υβέτ, διάσημο μοντέλο της εποχής, που αναλαμβάνει να διδάξει στις δύο αδερφές όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ένα επιτυχημένο μοντέλο! Από τα βήματα στην πασαρέλα μέχρι τις πόζες στον φακό και την κάμερα. Η Αγγελική δεν πολυενδιαφερόταν για καριέρα στη μόδα, σε αντίθεση με την Κατερίνα, που το ήθελε πολύ! Κυνήγησε, λοιπόν, τη δουλειά και έγινε περιζήτητη. Εχοντας μεγάλο φόρτο εργασίας και πολλά shows να εμφανιστεί, πρότεινε στην αδερφή της, την Αγγελική, να πάει στη θέση της σε κάποιες επιδείξεις. Η ομοιότητά τους βοήθησε στο… κόλπο, όμως γρήγορα αποκάλυψαν την αλήθεια! Το 1991 η Κατερίνα πήρε μέρος στα καλλιστεία του ΑΝΤ1 για την ανάδειξη της Μις Ελλάς και Σταρ Ελλάς. Δεν κατάφερε να διακριθεί, όμως αυτό δεν στάθηκε εμπόδιο για την καριέρα της.

Στο πλατό της Κορομηλά

Η συνέχεια διαγράφηκε λαμπρή και για τα δύο κορίτσια, καθώς συμμετείχαν σε παρά πολλά shows διάσημων Ελλήνων σχεδιαστών, διαφημιστικές καμπάνιες και οι φωτογραφίσεις έπεφταν βροχή! Το 1993 βρήκε την Κατερίνα στο πλατό του «Πρωινού καφέ» με τη Ρούλα Κορομηλά και δύο χρόνια μετά, μαζί με την Αγγελική, συνεργάστηκαν με τον Ανδρέα Μικρούτσικο στην εκπομπή «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό». Την ίδια σεζόν δούλεψαν και στο «Μπράβο» της Ρούλας. Λίγο αργότερα πήραν τη δική τους εκπομπή με τίτλο «in&out» στο κανάλι 5. Το 2002, η Κατερίνα αποφάσισε να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, για χάρη ενός μεγάλου έρωτα! Εκεί παρουσίαζε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΑΝΤ1 radio, τηλεοπτική εκπομπή στο κανάλι TV100 και στη συνέχεια στο ΤV Mακεδονία, ενώ δραστηριοποιήθηκε και επιχειρηματικά, ανοίγοντας μεζεδοπωλείο.

Την ίδια περίοδο, η Αγγελική παντρεύτηκε και απέκτησε τον γιο της, τον Θάνο, ο οποίος είναι σήμερα 13 χρόνων. Το 2009 και η Κατερίνα χόρεψε τον χορό του Ησαΐα και λίγο μετά έφερε στον κόσμο τον γιο της, τον 7χρονο σήμερα Χριστόφορο! Μετά τη δημιουργία οικογένειας, εγκατέλειψε τη showbiz και ασχολήθηκε με τον χώρο της εστίασης. Το 2012 συνεργάστηκε με τον Βλάση Σταθοκωστόπουλο, αναλαμβάνοντας χρέη manager σε all day open bar στην Πλάκα. Μια χρονιά μετά, το 2013, η αδελφή της, η Αγγελική, αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά με την παιδική της αγάπη, τη ζωγραφική. Με ταλέντο στα γυναικεία πορτρέτα, υπογράφει τους πίνακές της με το προσωνύμιο «KiKo» κι έχει πραγματοποιήσει και έκθεση στη Νάξο.

Πριν από έναν χρόνο, η ίδια και ο σύζυγός της Νίκος Τηλιγάδας αποφάσισαν να δώσουν τέλος στον γάμο τους, ύστερα από 16χρόνια. Οσο για την Κατερίνα; Το τελευταίο διάστημα μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αθήνα και τη Νάξο, ετοιμάζοντας το επόμενο βήμα της στον χώρο της εστίασης.