Από την Πόλη έρχομαι: Συνταγές από τη Μαύρη Θάλασσα

Σε μια διαδρομή έξω από την Πόλη, στη Μαύρη Θάλασσα στην Ευρωπαϊκή αλλά και την Ασιατική της πλευρά θα περιηγηθεί η Μαρία Εκμεκτσίογλου...

Ξεκινά από ένα ψαροχώρι, το Κίλιος που απέχει από την Πόλη περίπου 25 χλμ. Στην παραλία του μαγειρεύει γαύρο με πιλάφι και χαμσί. Μας μιλά για την παρουσία των ελλήνων στη Μαύρη Θάλασσα και την ιστορία της περιοχής. Συνεχίζει με το Σίλε και τον φάρο του που έχει σχήμα οκταγώνου και λειτουργεί από το 1860. Μαγειρεύει αρνάκι χιλιανό.

Συνεχίζει με το Γενίκιοϊ όπου μας μιλά για το πέρασμα των Ελλήνων από την περιοχή. Δίνει συμβουλές για μαρμελάδα μανταρίνι και μαγειρεύει χαμσί με σέσκουλα.

Επόμενος προορισμός είναι το Πολονέζκιοϊ που ιδρύθηκε από Πολωνούς στρατιώτες μετά τον πόλεμο της Κριμαίας και μας μιλά για την ιστορία του. Μαγειρεύει στην εξοχή σέσκουλα τυλιχτά με κιμά και κοτόπουλο τζαζ με πράσινες τομάτες αλλά και καλαμάρι.