«Iffet»: Αυτή είναι η νέα τούρκικη σειρά του ΑΝΤ1!

Η... επέλαση των τούρκικων σειρών στον ΑΝΤ1 συνεχίζεται. Έτσι το κανάλι ετοιμάζεται να βγάλει στον αέρα ακόμα ένα καθαρόαιμο "σαπούνι" made in Turkey, υποσχόμενο να χαρίσει πολλές νέες συναρπαστικές βραδιές στους φαν του είδους!

Με μια νέα τουρκική σειρά με την αντίθεση πλούσιων-φτωχών και πρωταγωνίστρια την Ντενίζ Τσακίρ, ο ΑΝΤ1 επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση. Πρόκειται για ένα ρομαντικό δράμα βασισμένο σε ταινία του Μαζντέ Αρς όπου μια νέα όμορφη γυναίκα αποφασίζει να εκδικηθεί τον αγαπημένο της όταν διαπιστώνει πως εκείνος την πρόδωσε.

Η Iffet (Ντενίζ Τσακίρ) – αυτός είναι και ο τίτλος της σειράς – είναι μια όμορφη και αθώα κοπέλα, η οποία μένει σε μια φτωχογειτονιά της Κωνσταντινούπολης μαζί με τον αυταρχικό πατέρα της, Αχμέτ, και την αδελφή της, Νιμέτ. Ο Αχμέτ (Μεχμέτ Τσαλίκ) έχοντας χάσει τη γυναίκα του νωρίς μεγάλωσε αυτός τις δύο κόρες του με αποτέλεσμα να τους φέρεται με απίστευτη σκληρότητα πάντα με γνώμονα «μη δώσουμε κανένα δικαίωμα στη μικρή κλειστή κοινωνία». Ετσι, τους απαγορεύει να βγαίνουν από το σπίτι, να μιλούν με συνομηλίκους τους, να φορούν προκλητικά και μοντέρνα ρούχα.

Παρά τους περιορισμούς, η Ιφέτ έχει καταφέρει να κάνει μια γνωριμία που της έχει κλέψει την καρδιά. Με τον νεαρό ταξιτζή Τζεμίλ (Ιμπραΐμ Τσελικόλ) ο οποίος δηλώνει τρελά ερωτευμένος μαζί της και της υπόσχεται ότι σύντομα θα τη ζητήσει σε γάμο και θα ζήσουν μαζί.

Ενα γαμήλιο γλέντι στη φτωχογειτονιά θα γίνει η αφορμή που η ζωή της Iffet θα αλλάξει για πάντα. Καλεσμένος και ο Τζεμίλ, ο οποίος την πείθει να απομακρυνθούν για μια βόλτα στο κοντινό παρκάκι την ώρα που ο πατέρας της συζητά με φίλους του. Εκεί ο Τζεμίλ πιέζει έντονα την Ιφέτ να ολοκληρώσουν τη σχέση τους και στο τέλος τη βιάζει.

Παρ' όλα αυτά, η κοπέλα, πεπεισμένη για τα αισθήματά του, αποφασίζει να του δώσει μια ευκαιρία και του ζητά να προχωρήσουν άμεσα σε γάμο. Ο Τζεμίλ όμως έχει διαφορετικά σχέδια… Γνωρίζει μια πολύ πλούσια κοπέλα και τελικά την παντρεύεται.

Λίγο αργότερα ο Αχμέτ μαθαίνει για τη σχέση της κόρης του και αποφασίζει να τη διώξει από το σπίτι. Ετσι, η Ιφέτ αποφασίζει να πάρει εκδίκηση. Αρχικά από τον Τζεμίλ που την εξαπάτησε και στη συνέχεια από τον ίδιο της τον πατέρα, που της φέρθηκε με απίστευτη σκληρότητα. Δυστυχώς, όμως, και για τους δύο τρέφει ακόμη συναισθήματα αγάπης… Η Iffet πρόκειται να κληθεί σύντομα να πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή της!

Οσο για το πότε σχεδιάζουν οι Αντεννικοί να προβάλλεται η σειρά; Καθημερινά λέει στο prime time τους και συγκεκριμένα στις 9.15 μ.μ, αν και ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία της πρεμιέρας. Η σειρά, που προβλήθηκε τη σεζόν 2011- 2012 από το τουρκικό Star, σημείωσε μεγάλη τηλεθέαση ενώ έχει προβληθεί μέχρι στιγμής σε περισσότερες από 15 χώρες σε Μέση Ανατολή και Βαλκάνια.

Νάνσυ Νικολαΐδου