Νόστιμη Γη: Ολοκληρώνει άλλο ένα κύκλο εκπομπών

Απόψε, στις 20:00, η εκπομπή «Νόστιμη γη» επισκέπτεται ένα από τα πιο όμορφα νησιά του Αργοσαρωνικού, την Αίγινα, σε ένα ταξίδι γεμάτο πολλά γευστικά μυστικά.

Ο Βασίλης περιπλανιέται στα γραφικά σοκάκια και το λιμάνι του νησιού, κάνει βόλτα με άμαξα και ανοίγει πανιά για μια βόλτα με ιστιοπλοϊκό. Στο νησί, γνωρίζουμε και μαθαίνουμε το ντόπιο ελαιόλαδο που συσκευάζει ένας Ελληνογάλλος κάτοικος και τα πάντα για το νόστιμο φιστίκι Αιγίνης και την καλλιέργειά του. Ο Βασίλης μαγειρεύει στην ψαραγορά της Αίγινας χορτόπιτα με ζύμη κουρού αλλά και μια πρωτότυπη φασουλοσκορδαλιά με ψαρομεζέδες. Στον σπάνιας ομορφιάς ελαιώνα, ετοιμάζει μακαρονάδα με πέστο φιστικιού Αιγίνης και στο γραφικό χωριουδάκι Ανιτσαίο ένα λαχταριστό ρολό κιμά γεμιστό με ψωμί του τοστ. Σε μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές της εκπομπής, ο Βασίλης, προσκεκλημένος σε ένα international γεύμα ανάμεσα σε πολλούς ξένους που ζουν μόνιμα στην Αίγινα, δοκιμάζει σπιτικά φαγητά από όλη την Ευρώπη και φτιάχνει μια βελούδινη μους με χαλβά.

Η «Νόστιμη γη», με το ταξίδι της στην Αίγινα, ολοκληρώνει άλλο ένα κύκλο εκπομπών. Θα επιστρέψει, όμως, ξανά με ένα ιδιαίτερο επεισόδιο με συνταγές εμπνευσμένες από την μεγάλη περίοδο της νηστείας του Πάσχα αλλά και προτάσεις για το πασχαλινό μας τραπέζι.