Τζιμ Καβίζελ: Πως σώθηκε από θαύμα στα γυρίσματα της ταινίας του Μελ Γκίμπσον όπου υποδυόταν τον Ιησού

Διαβάστε την πορεία του ηθοποιού που σήμερα συναντούμε στο ρόλο του Πράκτορα στη σειρά «Person of Interest»

Η καριέρα του Τζιμ Καβίζελ ξεκίνησε εντελώς «συμβατικά», με συμμετοχές σε mainstream ταινίες του Χόλιγουντ. Φάνηκε όμως να «απογειώνεται» με το ρόλο του Ιησού στα «Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον.

Σήμερα, τον συναντάμε στο ρόλο του πράκτορα Τζον Ρις, στη σειρά “Person of Interest” που προβάλλεται από το Star, Τρίτη έως Παρασκευή στις 21:00.

Ο Τζέιμς Πάτρικ Καβίζελ, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου του 1968 στο Μάουντ Βέρνον της Πολιτείας της Ουάσινγκτον. Έχοντας δείξει από μικρός καλλιτεχνικές ανησυχίες, μετακόμισε στο Λος Άντζελες και συμμετείχε σε αρκετές ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού. Παράλληλα, το όνομά του άρχισε να γίνεται γνωστό στους κύκλους της κινηματογραφικής βιομηχανίας, εξασφαλίζοντάς του μικρούς ρόλους σε φιλμ όπως «Γουάιατ Ερπ» και «Η λεπτή κόκκινη γραμμή».

Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, καθιερώθηκε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους («Play it Forward», «Αγγελικά Μάτια», «Κόμης Μόντε Κρίστο» κ.α.) και για πολλούς αποτελούσε το «Next Big Thing» του Χόλιγουντ. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο ωστόσο, η συμμετοχή του στην ταινία του Μελ Γκίμπσον «Τα Πάθη Του Χριστού» ανέκοψε την πορεία του προς την κορυφή. Κάποιοι μιλούν για ένα «στοιχειωμένο ρόλο» ενώ ο ίδιος έχει αρκετές φορές τονίσει ότι αυτός ο ρόλος κατέστρεψε την καριέρα του και τον μετέτρεψε σε «περιθωριακό» του Χόλιγουντ.

Ο συγκεκριμένος ρόλος βέβαια παραλίγο να του στοιχίσει και την ίδια του τη ζωή! Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Καβίζελ υπέφερε κυριολεκτικά. Στη σκηνή πάνω στον Σταυρό, μια αστραπή από το πουθενά χτυπά τον ηθοποιό, ο οποίος σώζεται από θαύμα. Ένα μέλος του συνεργείου μάλιστα είχε δηλώσει «είμαι 30 μέτρα μακριά και βλέπω ξαφνικά μια λάμψη και καπνό να βγαίνει από τα αυτιά του Καβίζελ». Αστραπή τον χτυπά και στα γυρίσματα της σκηνής για την επί του Ορους Ομιλία! Τα βάσανά του δεν τελειώνουν εδώ: παθαίνει σοβαρή εξάρθρωση ώμου όταν του έπεσε ο σταυρός, που κουβαλούσε (η σκηνή προβλήθηκε αυτούσια στην ταινία). «Τρώει» κατά λάθος διπλό χτύπημα από μαστίγιο στη σχετική σκηνή, κόβεται άσχημα στον καρπό του και αποκτά μια βαθιά ουλή στην πλάτη και τέλος αρρωσταίνει με υποθερμία.