ΝΕΡΙΤ: Κατατέθηκαν συνολικά 597 προτάσεις από Έλληνες δημιουργούς!

Συνολικά 597 προτάσεις κατατέθηκαν από Έλληνες στην κατεπείγουσα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος της ΝΕΡΙΤ για εκτέλεση παραγωγής προγράμματος, που θα καλύψει τις ανάγκες της από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2014.

 Τηρώντας απαρέγκλιτα την αρχή της διαφάνειας και με εμπιστοσύνη στις ικανότητες των Ελλήνων δημιουργών, η ΝΕΡΙΤ αποφάσισε να ακολουθήσει ανοικτή διαδικασία – για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεοπτική αγορά διεξήχθη ηλεκτρονικά ανοικτός διαγωνισμός με απόλυτη διαφάνεια – και να μην ασκήσει το εκ του νόμου παρεχόμενο δικαίωμά της για απευθείας ανάθεση, παρά την επείγουσα ανάγκη για προμήθεια προγράμματος

Για την αξιολόγηση των προτάσεων που κατετέθησαν έχουν οριστεί διαδοχικά στάδια αξιολόγησης. Επίσης, έχουν θεσπιστεί συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής, που αφορούν στη συμβατότητα των προτάσεων με τους στόχους και τις αρχές της ΝΕΡΙΤ, στην εγκυρότητα, την ποιότητα και την πρωτοτυπία τους, καθώς και στα οικονομικά δεδομένα. Οι προτάσεις που δεν θα επιλεγούν στην παρούσα φάση, μπορούν να κατατεθούν από τους παραγωγούς και στην επόμενη πρόσκληση.

Σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με επαρκές χρονικό περιθώριο αιτήσεων, για εκπομπές και προγράμματα που θα ολοκληρωθούν και θα προβληθούν την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2014.