Τι θα …φάμε το Σαββατοκύριακο;

Κάθε Σαββατοκύριακο, η Νταϊάν Κόχυλα μας δείχνει την αυθεντικότητα και την απλότητα της μαγειρικής, απαντώντας στην πιο συχνή ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα μαμά;

Tο Σάββατο 26 Ιανουαρίου, η Νταϊάν γυρίζει από το σούπερ μάρκετ και ξεκινάει να μαγειρεύει κιλότο στην κατσαρόλα με μέλι και κρασί. Για τη δεύτερη συνταγή, που είναι κεφτεδάκια γεμιστά με ελιές, ζητάει τη βοήθεια της κόρης της. Μητέρα και κόρη επιδίδονται στο πλάσιμο και στο τηγάνισμα, σε μία μαγειρική εμπειρία γεμάτη γέλιο και πολύ… μαμά!

Η Νταϊάν χαζεύει κάποια βιβλία μαγειρικής, προσπαθώντας να καταλήξει στο γλυκό που θα ετοιμάσει για ένα φιλανθρωπικό bazaar. Όταν χτυπάει η πόρτα, η Νταϊάν υποδέχεται τη μία από τις δυο φίλες που θα την επισκεφθούν σήμερα. Χωρίς να χάσουν χρόνο αρχίζουν το μαγείρεμα και ετοιμάζουν χανιώτικη φασολάδα και τσιγαριστά χόρτα. Μόλις ολοκληρώνουν οι δυο γυναίκες τη μαγειρική τους, καταφθάνει και η τρίτη της παρέας και απολαμβάνουν όλες μαζί στην αυλή την Κρητική κουζίνα.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου, η μέρα ξεκινάει για την Νταϊάν με το σιδέρωμα των ρούχων… Κάνει όμως ένα διάλειμμα για να μαγειρέψει κάτι στα γρήγορα για την οικογένειά της. Γρήγορη κουζίνα για την καταξιωμένη chef σημαίνει: Κοτόπουλο πανέ με αμύγδαλα, ρύζι γιαουρτάβα και σαλάτα με αμύγδαλα και πράσινα μήλα. Μετά την ετοιμασία τριών πλούσιων γευστικά και θρεπτικά πιάτων η Νταϊάν συνεχίζει το σιδέρωμα των ρούχων.

Η μαμά Νταϊάν προσπαθεί να συμμαζέψει την ακαταστασία στο δωμάτιο του γιου της, ενώ ο ίδιος ετοιμάζει στην κουζίνα μια εργασία για το σχολείο του. Βάζει βαμβάκι, νερό και φακές σε κεσεδάκια και τα τοποθετεί έξω από το παράθυρο. Η μαμά Νταϊαν εμπνευσμένη από την εργασία του παιδιού της, αποφασίζει να μαγειρέψει φακές από μια Κυπριακή συνταγή, την Μουντζέντρα, βάζοντας φυσικά τη δική της πινελιά. Θα συνοδεύσει το φαγητό της με ένα δεύτερο πιάτο από χαλούμι.

Τι θα φάμε σήμερα μαμά; κάθε Σαββατοκύριακο στις 20:00, στον Alpha.

Διαβάστε ακόμα:

Τι θα ετοιμάζει η Νταϊάν Κόχυλα σήμερα;