Έ. Παπαρίζου:» Έμαθα όταν ήμουν 16, ότι ένας φίλος μου έχει ΑIDS»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS, η Έλενα Παπαρίζου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Your Voice του Mad, με θέμα " STOP AIDS".

 H εκπομπή μεταδόθηκε ζωντανά την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό την προσωπική τους εμπειρία με φορείς του HIV, ενώ μίλησε και για το γεγονός ότι το εκπαιδευτικό σύστημα της Σουηδίας, όπυ μεγάλωσε, περιλαμβάνει ειδικό μάθημα σχετικά με την ενημέρωση και την έγκυρη πρόληψη των νέων.

Η Έλενα Παπαρίζου μίλησε για την προσωπική της εμπειρία με φορείς του AIDS και τόνισε, «Βέβαια κι έχω φίλους που  έχουν κολλήσει ΑIDS. Δεν μ΄έχει ενοχλήσει  ποτέ εμένα προσωπικά, τους αγκαλιάζω και τους φιλάω κανονικά» Όσον αφορά το θέμα της ενημέρωσης των νέων για τον ιό, η τραγουδίστρια δήλωσε πως πρέπει να καθιερωθεί στα ελληνικά σχολεία ειδικό μάθημα σεξουαλικής διαπεδαγώγησης των μαθητών και σύνεχισε » Στη Σουηδία μας μαθαίνουν από τη Δευτέρα Γυμνασίου πως να χρησιμοποιούμε το προφυλακτικό σωστά και τα αγόρια αλλά και τα κορίτσια.»

Στην εκπομπή έπιαξε το κομμάτι «Why΄που έχει ερμηνεύσει στο Mad Secret Concert και έχει γράψει η ίδια με αφορμή το  ΑIDS.  Το τραγούδι μιλάει για έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ο γεγονός ότι έχει HIV.

Παρέα με την Έλενα Παπαρίζου και τη Μαίρη Συναντσάκη στο στούντιο παρευρεθήκαν ειδικευμένοι εκπρόσωποι του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) που απάντησαν σε ερωτήματα τηλεθεατών σχετικό με το φλέγον ζήτημα της μάστιγας του αιώνα το AIDS!

Tην Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00, θα προβληθεί και το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής YOUR VOICE, με θέμα «STOP AIDS»!

Δείτε την εκπομπή με καλεσμένη την Έλενα Παπαρίζου