Κατερίνα Καινούργιου: «Τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι μη ικανοποιητικά…»

Πότε ολοκληρώνεται το «Καλοκαίρι Παντού»;

Η Κατερίνα Καινούργιου ξεκίνησε χτες ολιγοήμερες διακοπές αποχαιρετώντας το τηλεοπτικό κοινό, το οποίο από Δευτέρα θα βλέπει το «Καλοκαίρι Παντού» μονάχα με τον Παύλο Σταματόπουλο. Λίγο το διάλειμμά της όμως η παρουσιάστρια μίλησε στον Ελεύθερο Τύπο και την Μάρτζυ Λαζάρου για τις κριτικές που έχει δεχτεί η ίδια αλλά και η εκπομπή…

Πως προέκυψε να αναλάβεις το «Καλοκαίρι Παντού»;

Με κάλεσε στο γραφείο του ο κ. Καλημέρης προτού τελειώσει το «Δέστε τους» και μου είπε: «Έχουμε αυτή τη σκέψη, θα σε ενδιέφερε; Θέλω να το σκεφτείς καλά για το αν είσαι διατεθειμένη να μην πας διακοπές». Εννοείται ότι απάντησα «ναι» γιατί ήταν κάτι το οποίο ήθελα ν ακάνω και να δοκιμαστώ σε κάτι καινούργιο.

Στην αρχή το φοβήθηκες;

Όχι δε το φοβήθηκα. Άλλωστε γνώριζα ότι το καλοκαίρι οι εκπομπές είναι ιδιαίτερες, τα νούμερα τηλεθέασης είναι… περίεργα, το ίδιο και η θαματολογία. Δεν υπάρχει θεματολογία και είναι δύσκολο το διάστημα αυτό. Το κανάλι μας στήριξε και μας στηρίζει πάρα πολύ και νιώθω πολύ όμορφα. 

Όμως τα νούμερα τηλεθέασης είναι σχετικά χαμηλά…

Δεν θα έλεγα ότι είναι χαμηλά. Π.χ την περασμένη Παρασκευή κάναμε 20%. Τα νούμερα τηλεθέασης δεν είναι μη ικανοποιητικά.. Εγώ μιλάω με το κανάλι και οι υπεύθυνοι δηλώνουν ικανοποιημένοι. Στο μέσο όρο κινούμαστε περίπου στο 17,3% και θεωρώ ότι πάμε καλά για το συγκεκριμένο διάστημα. Έχω την εντύπωση ότι η εκπομπή έχει κριθεί πάρα πολύ αυστηρά. Πολύ πικρόχολα…

Γιατί το πιστεύεις αυτό;

Γιατί ε΄χω διαβάσει κριτικές. Όμως δεν με απασχολούν ιδιαίτερα. Ο καθένας κρίνει όπως νομίζει. Μην ξεχνάμε ότι είναι η μοναδική ζωντανή εκπομπή που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην τηλεόραση και οπωσδήποτε θα βγάλουν τη χολή τους πάνω της. Από εκεί και πέρα όμως είναι ωραίο να βλέπεις ότι και το καλοκαίρι γίνονται παραγωγές. Δουλεύουμε δέκα άνθρωποι, πληρωνόμαστε από αυτό, οπότε ας μην το κρίνουμε με τόση κακία και αρντητικότητα.

Ποια κριτική ήταν αυτή που σε πείραξε;

Έχω διαβάσει αρκετές οι οποίες με έχουν στεναχωρήσει. Είναι προσωπικές. Υπάρχει μια τηλεκριτικός η οποία έχει εμμονή μαζί μου. Γράφει συνέχεια πόσο κακή είμαι, πόσο κακό είναι το ντύσιμό μου, κυρίως επικεντρώνεται στην εξωτερική μου εμφάνιση. Δηλαδή ότι δεν τσαλακώνομαι και τέτοια. Το τσαλάκωμα δεν έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση. Εγώ αυτή είμαι εξωτερικά και το υποστηρίζω. Και αυτό είναι το ωραίο. Να έχεις μια εμφάνιση και να την υποστηρίζεις. Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να πεις ότι δεν τσαλακώνομαι. Τηλεόπτικά τσαλακώνομαι πάρα πολύ. Μάλλον η συγκεκριμένη δεν βλέπει την εκπομπή ή δεν έχει βάλει ήχο. Κάποιες κριτικές δεν τις έχω σε καμία υπόληψη γιατί είμαι εμμονικές, κάποιες άλλες όμως τις λαμβάνω πολύ σοβαρά υπόψη μου.

Μέχρι πότε θα βγαίνετε στον αέρα;

Μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου. Από αύριο φεύγω εγώ για μια εβδομάδα, να ξεκουραστώ γιατί έρχεται ένας δύσκολος χειμωνας, και επιστρέφει ο Πάυλος.

Διαβάστε ακόμα:

Καλοκαίρι Παντού: Η Κατερίνα Καινούργιου ξεκινά τις διακοπές της