Οι «Βασιλιάδες» όχι μόνο δεν ξεστήνουν, αλλά… στήνουν αλλού!

Οι «Βασιλιάδες» θα επιστρέψουν! Κι αν όχι μέσα από το MEGA, τότε από άλλη τηλεοπτική συχνότητα, καθώς όχι μόνο δεν ξεστήνουν το σκηνικό τους, αλλά αντίθετα, στο παρασκήνιο, υπάρχει έντονο… σκηνικό.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι η καθημερινή σειρά του MEGA άνετα διεκδικεί μία θέση στα… «Τηλεοπτικά περίεργα» όλων των εποχών, καθώς είναι από τις πιο πετυχημένες σειρές που στο απόγειο της, σταμάτησε να γυρίζεται!

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στο τηλεοπτικό τοπίο, στάθηκαν αφορμή το MEGA να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του απέναντι στην εταιρεία παραγωγής, με αποτέλεσμα και αυτή να μην μπορεί να πληρώσει τους συντελεστές. Όσο λοιπόν αυτοί δεν περνούν από το ταμείο, αρνούνται δικαιολογημένα να συνεχίσουν τα γυρίσματα.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, αρκετοί από τους συντελεστές σκέφτονται να κινηθούν νομικά εναντίον της εταιρείας παραγωγής, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Βέβαια, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες, στις αγωγές που αναμένεται να κατατεθούν είναι ναι μεν στην εταιρεία παραγωγής, αλλά αντίγραφο αυτής θα ζητηθεί να δοθεί «εις χείρα τρίτων», όπου στη συγκεκριμένη περίπτωση το «τρίτων» είναι το MEGA, ώστε μόλις το κανάλι της Μεσογείων καταφέρει να δώσει τα χρήματα που οφείλει στην εταιρεία, αυτά να δοθούν απευθείας στους συντελεστές.

Ωστόσο, ενώ κάποιοι ακολουθούν τη δικαστική οδό, κάποιοι άλλοι ακολουθούν το δρόμο… του ανταγωνισμού. Όπως είχαμε αναφέρει και σε προηγούμενο κείμενο του Newsit, μπορεί τα γυρίσματα να έχουν σταματήσει προ πολλού, αλλά η εταιρεία παραγωγής δεν ξεστήνει το σκηνικό και δεν ξενοικιάζει το στούντιο. Το μόνο που έχει φύγει από εκεί, είναι κάποια είδη (γραφεία, έπιπλα κλπ) που επιστράφηκαν στους προμηθευτές για να μην παραμένουν στο στούντιο. Το γεγονός λοιπόν ότι δεν ξενοικιάζονται, αποδεικνύει ότι κάπου υπάρχει αχτίδα φωτός κι ελπίδας κι ότι σύντομα θα βρουν όλα το δρόμο τους. Ψάχνοντας λοιπόν, έμαθα ότι ένας από τους λόγους είναι επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος επαφών μεταξύ MEGA και εταιρείας παραγωγής, καθώς το κανάλι της Μεσογείων θέλει να συνεχίσει να έχει την πετυχημένη σειρά.

Σύμφωνα όμως, με έγκυρες πληροφορίες του Newsit, στις επαφές αυτές μπαίνει… σφήνα ένας άλλος τηλεοπτικός σταθμός που διεκδικεί τη μεταγραφή των «Βασιλιάδων». Η σειρά, λόγω και της τεράστιας επιτυχίας της και των δυσάρεστων εξελίξεων γύρω από αυτή, άνοιξε λοιπόν το δρόμο σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό να ζητήσει επίπονα να… σώσει τη σειρά, αφού πλέον δεν θα εμφανιστεί ως «κλέφτης», αλλά ως «σωτήρας» που θα τη βγάλει τελικά στον αέρα.

Για την εγκυρότητα μάλιστα των όσων λέμε, θα προσθέσουμε κι ένα ακόμα επιπλέον στοιχείο: το τηλεοπτικό κανάλι έχει ήδη δώσει κοστολόγιο στην εταιρεία παραγωγής, αναφέροντας τα πόσα χρήματα δηλαδή μπορεί να δώσει για να πάρει τους «Βασιλιάδες» στη δική του συχνότητα. Ακόμα όμως, δεν έχει πάρει επίσημη απάντηση, καθώς όπως λέγεται, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να γίνει μία τελειωτική συνάντηση μεταξύ του MEGA και της εταιρείας παραγωγής, όπου στη Μεσογείων θα γνωρίζουν αν πρόκειται να λάβουν άμεσα το ομολογιακό δάνειο που έχουν ζητήσει, τουτέστι τα χρήματα που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Βέβαια, στο σημείο αυτό, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι ο άλλος τηλεοπτικός σταθμός έχει εκφράσει τη δυσφορία του που δεν έχει άμεσα απάντηση, τονίζοντας πως εμφανίζεται ως «σωτήρια λύση» κι όχι ως «διεκδικητής» και… κλέφτης. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι μπέρδεμα έχει προκληθεί και το πόσοι εμπλέκονται σε αυτό. Όπως σας είπα όμως, η απάντηση αναμένεται να δοθεί τις επόμενες μέρες και το τι πρόκειται να συμβεί είναι τα εξής: είτε οι «Βασιλιάδες» θα συνεχίσουν στο MEGA, είτε θα προσφέρουν σε άλλο κανάλι τις… βασιλικές τηλεθεάσεις τους. Αρκεί βέβαια, να μην είναι πολύ αργά, γιατί οι… μνηστήρες, αρχίζουν και χάνουν την υπομονή τους!

Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε ακόμα:

O Πάνος Βλάχος μιλάει για το άδοξο τέλος των Βασιλιάδων