Η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της φιλαρμονικής ορχήστρας της Βιέννης!

Πρωτοχρονιά και τα κανάλια ετοίμασαν για σας...

Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ – ΕΤ1 12:ΟΟ

Για μια ακόμη χρονιά, η περίφημη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης θα μεταδοθεί απευθείας την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2013, στις 12:10 από την ΕΤ1 (μέσω του δικτύου της EBU).  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης, από την χρυσοποίκιλτη αίθουσα Musikverein της Αυστριακής Πρωτεύουσας, θα ερμηνεύσει έργα των Johann Strauss, Sr, Johann Strauss, Jr, Josef Strauss, Franz von Suppé, Joseph Hellmesberger,Jr, Joseph Lanner, καθώς και των Richard Wagner και Giuseppe Verdi, τιμώντας τα 200 χρόνια από τη γέννηση τους που γιορτάζονται το 2013. 

Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα διευθύνει ο αυστριακός αρχιμουσικός Franz Welser-Möst (Φραντς Βέλζερ-Μεστ). Η Συναυλία θα μεταδοθεί παράλληλα και σε υψηλή ανάλυση μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ HD, καθώς και ραδιοφωνικά από το Τρίτο Πρόγραμμα και τους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΑ και διαδικτυακά μέσω WebTV, από τον επίσημο ιστότοπο της ΕΡΤ

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Musikverein στη Βιέννη και αποτελεί ένα πραγματικά παγκόσμιας εμβέλειας μουσικό γεγονός λόγω της τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής μετάδοσής του. Η συναυλία μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 70 χώρες είτε σε απευθείας σύνδεση είτε με χρονοκαθυστέρηση και περιλαμβάνεται στα προγράμματα 300 και πλέον ραδιοφωνικών σταθμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Συνεχίζοντας την παράδοση των Πρωτοχρονιάτικων Συναυλιών που ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης πραγματοποιεί τη συναυλία ακόμη και σήμερα όχι μόνο για να παρουσιάσει τον κορυφαίο μουσικό πολιτισμό της Βιέννης, αλλά και για να στείλει στον κόσμο πρωτοχρονιάτικες ευχές με πνεύμα ελπίδας, φιλίας και ειρήνης.

Στην τηλεοπτική παραγωγή η αυστριακή ραδιοτηλεόραση ORF, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) που αναλαμβάνει την μετάδοση της συναυλίας σε όλη την Ευρώπη. Η συναυλία μεταδίδεται τηλεοπτικά σε 70 χώρες, είτε απευθείας, είτε με χρονοκαθυστέρηση και περιλαμβάνεται στα προγράμματα 300 και πλέον ραδιοφωνικών σταθμών σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ- 21:00 ΣΤΑΡ

Ο Μπραντ και η Κέιτ είναι ένα αγαπημένο ζευγάρι, που ξέρει να χαίρεται και να απολαμβάνει τη ζωή του, μακριά από ενοχλητικούς συγγενείς και υποχρεώσεις. Έτσι, κάθε Χριστούγεννα αφήνουν τις θεότρελες οικογένειες τους και ταξιδεύουν μαζί σε κάποιο ηλιόλουστο, τροπικό παράδεισο. Μόνοι, χωρίς υστερικούς γονείς, κακομαθημένα αδέλφια, μωρά που τσιρίζουν, καυγάδες και όλα αυτά που περιλαμβάνει η φράση «οικογενειακές στιγμές».

Για κακή τους τύχη όμως, αυτή τη φορά αποκλείονται, λόγω κακοκαιρίας, στο αεροδρόμιο και η αδιάκριτη τηλεοπτική κάμερα αποκαλύπτει στις οικογένειες τους το που βρίσκονται. Χωρίς να έχουν δικαιολογία αλλά και τρόπο διαφυγής, ο Μπραντ και η Κέιτ είναι αναγκασμένοι να κάνουν μέσα σε μία μέρα τέσσερις φορές Χριστούγεννα! Δηλαδή, θα κάνουν Χριστούγεννα στο σπίτι του πατέρα του Μπραντ, στο σπίτι της μητέρας της Κέιτ αλλά και στη μητέρα του Μπραντ και στον πατέρα της Κέιτ! Για κακή τους τύχη, είναι χωρισμένοι και ο ένας χειρότερος από τον άλλο! Όσο προετοιμασμένος και να είσαι για τον πρωτότυπο αυτό χριστουγεννιάτικο μαραθώνιο, οι εκπλήξεις είναι πάντα μεγάλες!

«Αυτή είναι μία ταινία για το αίσθημα που βιώνουμε όλοι στις γιορτές: το άγχος,» λέει ο σκηνοθέτης Σεθ Γκόρντον, σημειώνοντας ότι «οι γιορτές, το σπίτι και η οικογένεια έχουν έναν τρόπο να μας φέρνουν κοντά στις ρίζες μας και να αποκαλύπτουν τα τρωτά μας σημεία, με τρόπο μοναδικό. Γεγονός που αποτελεί το καλύτερο έδαφος για μία κωμωδία.

Ειδικότερα, η ταινία αναφέρεται στη συνεχή μάχη που λαμβάνει χώρα, όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με αυτούς που μας έχουν μεγαλώσει και τελικά, αυτούς στους οποίους έχουμε ανάγκη να μοιάσουμε. Γι΄ αυτό το να γυρνάς στο σπίτι σου είναι τόσο δύσκολο. Τη στιγμή που περνάς το κατώφλι, έρχεσαι αντιμέτωπος με εικόνες όπως ποιός ήσουν, ή πως εξακολουθούν να σε βλέπουν οι γονείς και τα αδέρφια σου, και ίσως στην πραγματικότητα να μην είσαι έτσι πια. Νιώθεις άβολα στο λεπτό!»

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΟΥΚΕΤΑ -21:00 ALPHA

Ο Φρεντ Ράνταλ είναι ένας εκκεντρικός και στρυφνός σχεδιαστής προγραμμάτων για διαστημόπλοια. Όνειρό του ήταν πάντα να βρεθεί στο διάστημα, όμως δεν τα κατάφερε ποτέ. Όταν κάποια στιγμή η NASA αποφασίσει να στείλει μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη, τα γρανάζια της τύχης θα φέρουν με αναπάντεχο τρόπο τον Φρεντ μέσα στο εκπαιδευτικό κέντρο των αστροναυτών. Αυτά που θα επακολουθήσουν ξεπερνούν κάθε φαντασία…

MASTER CHEF- 22:15 ΜEGA

Μετά από την επιτυχία του πρώτου κύκλου, ο πιο ανατρεπτικός τηλεοπτικός διαγωνισμός μαγειρικής έρχεται στο Mega για να σερβίρει νέες συγκινήσεις.

Η Μαίρη Συνατσάκη παρουσιάζει την προσπάθεια 25 επίδοξων σεφ, που διεκδικούν τον τίτλο του επόμενου ‘Ελληνα MasterChef μέσα από μια σειρά δοκιμασιών. Αυτή την φορά, ο διαγωνισμός δεν θα θυμίζει σε τίποτα ένα παιχνίδι μαγειρικής.
Οι δοκιμασίες γίνονται δυσκολότερες και ακόμη πιο απαιτητικές, προκειμένου να αναπτύξουν οι υποψήφιοι τις μαγειρικές τους ικανότητες και να δοκιμάσουν τα όριά τους. Οι ταλαντούχοι σεφ θα πρέπει να διαθέτουν γερό στομάχι και να επιδείξουν πραγματικό πάθος για την μαγειρική και την κατάκτηση του πολυπόθητου τίτλου.

Οι κριτές Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Λουκάκος και Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι και πάλι στις θέσεις τους, έτοιμοι να μοιραστούν τα μυστικά της μαγειρικής τους, να κρίνουν τους υποψήφιους και να αναδείξουν τον μεγάλο νικητή. Θα λάβουν υπόψη τη γεύση, την πρωτοτυπία, την δημιουργικότητα αλλά και την παρουσίαση κάθε πιάτου.

BIOS & ΠΟΛΙΤΕΙΑ- 22:45 ΣΤΑΡ

Ένα ωραίο πρωί, την ημέρα του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στον οποίο πρόκειται να παίξει η Εθνική Ελλάδας, ο Καραμάνος, ένας εργαζόμενος του ΟΤΕ, συνδέει τον προσωπικό υπολογιστή τού διευθυντή τού οργανισμού με έναν σατανικό εκρηκτικό μηχανισμό. Απειλεί ότι θα ανατινάξει το κτίριο αν δεν του επιτρέψουν να εμφανισθεί στην τηλεόραση δέκα λεπτά πριν τη μετάδοση του ποδοσφαιρικού αγώνα για να καταγγείλει όλα εκείνα τα στραβά, που καταπιέζουν τον έλληνα πολίτη και τον μετατρέπουν σε «θύμα» του κράτους. Στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν τα σχέδιά του, συγκεντρώνουν όλους τους παλιούς συστρατιώτες του, αναζητώντας κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι συμμετέχουν στη τρομοκρατική οργάνωση Σ.Π. (Συνταγματική Πάλη), μέλος της οποίας δηλώνει ο Καραμάνος.

Μέσα από μια σειρά κωμικών επεισοδίων σατυρίζονται ακόμα και κρατικοί οργανισμοί, τηλεόραση, αστυνομία, αντιδράσεις των πολιτών… αποκαλύπτοντας τη σύγχρονη κοινωνική κρίση και τη σύγκρουση των ιδεολογιών…

Διαβάστε ακόμα

Οι δέκα λαμπερές Πρωτοχρονιές της δεκαετίας του ’90!