Λάκης Γαβαλάς: «Θέλω να φτωχύνω ως άνθρωπος»

"Το lifestyle έχει πεθάνει, ειδικά από τη στιγμή που ο Γαβαλάς έχει φύγει από τη μέση..."

Μία πραγματικά αποκαλυπτική συνέντευξη έδωσε ο Λάκης Γαβαλάς στο περιοδικό «DOWN TOWN» και στον Αλέξανδρο Μωρέλλα. Σε αυτήν, απαντά χωρίς καμία αναστολή πώς η εταιρεία του έφθασε στο σημείο να πτωχεύσει. «Συμβαίνει παντού. Ούτε κι εγώ το περίμενα. Γι’ αυτό ακριβώς και είχα αποκτήσει αξιοπιστία στις συναλλαγές μου στην Ελλάδα. Αναφορικά με το λούσο όμως θέλω να πω πως δεν υφίσταται. Εγώ γελοιοποιώ τα πράγματα. Ακόμη και το λούσο. Και αυτό το έχει καταλάβει ο κόσμος. Το να έχω δηλαδή ένα αγγλικό αυτοκίνητο, (γιατί συνεργαζόμουν με πέντε αγγλικές εταιρείες και ήθελα όταν έρχονταν εδώ οι εκπρόσωποί τους να τους μεταφέρω με ένα αγγλικό αυτοκίνητο), ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Έτσι όμως έμαθα και τον κόσμο να ντύνεται με αγγλικά ρούχα. Δεν πρέπει να μου ρίχνουν μομφή για το lifestyle μου, για μένα αυτό ήταν νορμάλ. Εξάλλου δεν είμαι ο άνθρωπος που πηγαίνει στα μπουζούκια και ξοδεύει εκατομμύρια σε λουλούδια, δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου τυχερά παιχνίδια, δεν σκέφτηκα ποτέ να ξοδέψω τα χρήματά μου σε βαρβιτουρικά και ουσίες που στοιχίζουν».

«Που είναι το δικό μου…ΔΝΤ»;

Ο επιχειρηματίας μιλά για τα όνειρα που έκανε 30 χρόνια, τα οποία γκρεμίστηκαν, τις διαφορές του με την εφορία, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε από τότε που ήλθε η κρίση. «Ο πελάτης δικαιολογημένα δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει. Τα κέρδη γίνανε λιγότερα στην χονδρική πώληση δηλαδή στην διανομή, αλλά και οι ξένοι δεν επέτρεπαν να γίνουν οι τζίροι του παρελθόντος στην χώρα μας γιατί εκείνοι γνώριζαν πού θα φτάσει η Ελλάδα. Εγώ ήθελα να είμαι κοντά στον πελάτη – άλλωστε έχω αξιολογότατους πελάτες. Και σε κάποιους από αυτούς που τους δημιούργησα πρόβλημα τους ζητώ δημόσια συγγνώμη και είμαι σίγουρος ότι επανορθώνω σιγά σιγά μέχρι να μηδενίσω το πρόβλημά τους. Υπάρχουν όμως και πελάτες που μου δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα με την δικαιολογία ότι δεν πουλούσαν αρκετά. Αλλά εγώ ήμουν ο ενδιάμεσος. Να πληρώνω το εξωτερικό, να πληρώνω τις εφορίες να προμηθεύω τους πελάτες και τελικά να είμαι μέσα στην κρίση με όλους συνεπής. Ε δεν γινόταν. Κάποια στιγμή όπως το Κράτος, χρειαζόμουν ένα ΔΝΤ. Πού είναι το δικό μου ΔΝΤ;…» Και συνεχίζει: «Η εφορία πάντως έχει όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία στα χέρια της. Εγώ δεν κράτησα τίποτα για μένα. Ο, τι έχω βγάλει, το έχω βάλει ενέχυρο για την εταιρεία. Οπότε αυτά θα παρθούν από όποιον χρωστάω».



«Πουλάω κάποια καταστήματα, έχω ακόμη κάποια εμπορεύματα, διατηρώ δραστηριότητα. Έχω αυτή τη στιγμή 17 καταστήματα και υπάρχουν και οίκοι που θέλουν να δουλέψουν μαζί μας σε ένα Plan B» λέει ο Λάκης και προσθέτει: «Υπάρχει περιουσία που καλύπτει εις τριπλούν τα χρέη. Οπότε τελειώσαμε. Δεν έχω να απολογηθώ για κάτι. Τα παίρνουνε και τελειώνω. Αν όμως θέλουνε να μην καταρρεύσει η αγορά θα πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο Γαβαλάς. Γιατί ο Γαβαλάς έχει λόγο σε οποιοδήποτε στενό χώρο και να τον βάλεις είτε κελί λέγεται αυτός είτε δωμάτιο αυτογνωσίας είτε στούντιο. Έχω λόγο, έχω γούστο έχω εμπειρία». Όσον αφορά εάν έχει δική του περιουσία είπε στο περιοδικό Down Town:«Καμία. Σε οποιονδήποτε μου ζητά να μάθει εάν έχω καταθέσεις στο εξωτερικό με άλλο όνομα απαντώ «έχετε την εξουσιοδότηση από εμένα να ελέγξετε τα πάντα». Άλλωστε θέλω κι εγώ να φτωχύνω ως άνθρωπος για να μου γίνει το πάθημα μάθημα, να μην έχω ξανά αυτήν την υπεραισιοδοξία στην ζωή μου. Θέλω να πιάσω πάτο εντελώς».