«Η Βουγιουκλάκη δεν μιλούσε με τον Λαζόπουλο! Όταν ο Λάκης βρέθηκε κατηγορούμενος…»

Βουγιουκλάκη

«Όσο μεγάλη star ήταν, άλλο τόσο ανθρώπινη κι απλή υπήρξε! Τόσο που δεν το φανταζόταν άνθρωπος – ειδικά σε σχέση με τους τωρινούς stars».

Για την Αλίκη Βουγιουκλάκη μίλησε στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Γιώργο Πράσινο η Νινέτα Λεμπέση, επιστήθια φίλη της Ελληνίδας σταρ.

[dfp_ads id=236982]

«Όσο μεγάλη star ήταν, άλλο τόσο ανθρώπινη κι απλή υπήρξε! Τόσο που δεν το φανταζόταν άνθρωπος – ειδικά σε σχέση με τους τωρινούς stars. H Αλίκη ήταν πολύ δοτική και συγχωρούσε εύκολα. Το 1986, που παρουσιάστηκαν δύο Λυσιστράτες, η δική της και του Λαζόπουλου, πικράθηκε, στεναχωρήθηκε πολύ.

Την επόμενη χρονιά, ο Λαζόπουλος βρέθηκε κατηγορούμενος για προσβολή του τότε προέδρου της Δημοκρατίας, Χρήστου Σαρτζετάκη, σ’ ένα νούμερό του από την επιθεώρηση “Τι είδε ο Γιαπωνέζος;”. Η Αλίκη, η οποία δεν μιλούσε με τον Λαζόπουλο, ήταν από τους πρώτους μάρτυρες υπεράσπισής του στο δικαστήριο. Όταν μπήκε στην αίθουσα, ο Λάκης τα έχασε, δεν το περίμενε! Είναι από εκείνα τα πράγματα που δείχνουν το μεγαλείο ψυχής.

Και το επόμενο καλοκαίρι, το ’88, που ο Λάκης έκανε περιοδεία με το “Επιτέλους Μόνοι”, και έκανε πρεμιέρα στην Καβάλα, στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων, πήγαμε οδικώς εκεί με την Αλίκη. Από την προηγουμένη, βέβαια, γιατί η Αλίκη δεν ξυπνούσε εύκολα.

Επίσης, για να είναι καλοχτενισμένη και περιποιημένη. Χρησιμοποιούσε πάντα Nivea, και έβαζε απαραίτητα καπέλο στον ήλιο. Λάτρευε τη θάλασσα, αλλά ήθελα να προστατεύει το πρόσωπό της από τον ήλιο. Ένα άλλο καλοκαίρι, ήθελε να παρακολουθήσουμε μια παράσταση στην Επίδαυρο. Ένας φίλος έδωσε το κότερό του για να μας πάει.

Προσκαλέσαμε φίλους να έρθουν μαζί μας, σαν εκδρομή, αλλά κανένας δεν μπορούσε να έρθει. “Θα πάμε οι δυο μας!”, είπε η Αλίκη. Στο φουσκωτό που θα μας έβγαζε στο λιμανάκι της Αρχαίας Επιδαύρου, οι άνθρωποι του σκάφους μας ρώτησαν τι ώρα θα επιστρέφαμε για να μας ετοιμάσουν αστακούς, γαρίδες κ.ά. Εμείς θέλαμε να πάμε στον “Λεωνίδα”, στο Λυγουριό, να φάμε τους κεφτέδες και τα γεμιστά της Κικής και να δούμε τους φίλους μας τους ηθοποιούς. “

Και τι θα τα κάνουμε όλα αυτά τα φαγητά;”, ρώτησαν οι άνθρωποι που ήθελαν να μας περιποιηθούν. “Θα καθίσετε να τα απολαύσετε εσείς, σαν να είστε δικοί μου καλεσμένοι!”, τους είπε η Αλίκη, κι έτσι έγινε. Όταν γυρίσαμε εμείς στο σκάφος, απολαύσαμε καταπληκτικό καρπούζι και την πανσέληνο που τόσο πολύ της άρεσε.

Η Αλίκη είχε πρόβλημα με τον ύπνο. Συνήθιζε να λέει ότι κοιμάται “όταν ο ουρανός είναι ούζο” (σχεδόν όταν ξημέρωνε), γι’ αυτό και ξυπνούσε κατά τις 12 με 1 – όταν, βέβαια, είχε γυρίσματα ή πρόβες, εννοείται πως ήταν στρατιώτης και στην ώρα της! Σε κάθε κάλεσμά της, στο σπίτι, αν ήθελε να σε περιποιηθεί, έμπαινε στην κουζίνα και τα κατέβαζε όλα κάτω. “Συμφορά μου!”, έλεγε η έμπιστή της, η Νότα, γιατί έκανε μια κουζίνα άνω-κάτω».