«Την Αλίκη Βουγιουκλάκη δεν την είδα ποτέ ως γυναίκα! Όσο κι αν φαίνεται περίεργο…»

Γρηγόρης Βαλτινός

Πασίγνωστος Έλληνας ηθοποιός εξομολογείται για την απόλυτη Ελληνίδα σταρ!

Στο περιοδικό You και την Τίνα Μεσσαροπούλου έδωσε συνέντευξη ο Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Γρηγόρης Βαλτινός

Έχετε συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους ηθοποιούς. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πώς ήταν;

Ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο. Ήθελε να έχει φίλους και αγαπούσε τη φιλία. Όταν έβλεπε το ταλέντο να λάμπει, το βοηθούσε. Εγώ έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Έβλεπες από κοντά τι σημαίνει σταρ. Η Αλίκη ήταν προϊόν της εποχής που έζησε, που γεννήθηκε. Ήταν μεταπολεμική σταρ, αυτό που είχε ανάγκη ο κόσμος. Το όνειρο, την ομορφιά, την γλύκα, την αισιοδοξία, την τσαχπινιά, το λαμπερό μάτι. Για να πάρει καύσιμο και ελπίδα.

Κι ας μην ήταν θεατρικά άρτια όπως λένε;

Ήταν πολύ καλή ηθοποιός, αλλά πολλές φορές επέλεγε να εξυπηρετήσει την εικόνα που η ίδια κατασκεύασε. Ακόμα και στη συνέντευξή της έπρεπε να υπηρετήσει την εικόνα της, να παίξει… αυτό που έγινε.

Δεν την είδατε ποτέ ως γυναίκα;

Όχι ποτέ. Γοητεύτηκα από την ομορφιά της ψυχής της, από την γλύκα της, από την αλήθεια της. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό το πράγμα που ήταν η Αλίκη, που όλοι το θεωρούν κατασκεύασμα, είχε πολύ αληθινές στιγμές που σε άφηναν άφωνο και καταλάβαινες πόσο καλή ηθοποιός ήταν όταν ξέχναγε αυτό που κατασκεύασε.