«Θεωρώ ντροπή συνάδελφοι τραγουδιστές να μην πηγαίνουν στο στρατό»

«Εννοείται ότι με πήγε πίσω το φανταριλίκι. Καταρχάς δεν μπορείς να δουλέψεις, επίσης δεν μπορείς να δημιουργήσεις σε καμία περίπτωση».

Ο Νικηφόρος έδωσε συνέντευξη στον ΑΡΤ 90,6 FM και τον Λάζο Μαντικό και μίλησε μεταξύ άλλων για την περίοδο του στρατού.

Αν τον πήγε πίσω επαγγελματικά το φανταριλίκι:

Εννοείται ότι με πήγε πίσω το φανταριλίκι. Καταρχάς δεν μπορείς να δουλέψεις, επίσης δεν μπορείς να δημιουργήσεις σε καμία περίπτωση και υπάρχει γενικά η αίσθηση ότι δεν υπάρχεις στο χώρο γενικά. Εμένα με πήγε πάρα πολύ πίσω και ψυχολογικά, αλλά και επαγγελματικά βέβαια. Βέβαια το ότι νιώθεις ότι σε έχουν στήσει με την πλάτη στον τοίχο σου δημιουργεί μια αίσθηση με το που βγεις να το ρήξεις με τα μούτρα στη δουλεία. Το “Σαν τα μάτια σου” ήταν αποτέλεσμα λίγο πριν απολυθώ από τον στρατό. Έπρεπε να κάνω κάτι πολύ δυνατό. Έκανα όλες και όλες πέντε εμφανίσεις όταν ήμουν στρατό.

Αν συμφωνεί με κάποιους συναδέλφους του που δεν έκαναν τη θητεία τους:

Δικαίωμα τους είναι να μην κάνουν στρατό. Εγώ επειδή έχω μεγαλώσει επαρχία το θεωρώ ντροπή. Είχα την δυνατότητα να μην πάω, δεν είναι κάτι δύσκολο…

Μια ιστορία που τον έχει συγκλονίσει:

Στον στρατό τσακώθηκα με έναν αξιωματικό. Ο τύπος ήταν τρελός. Εγώ ούτε νεύρα είχα ούτε του μίλησα. Ενώ δεν είχα κουνηθεί από την θέση μου, είχε γράψει αναφορά ότι κινήθηκα απειλητικά εναντίον του. Λογομαχήσαμε, έφτασα στα όρια μου. Επειδή έχει το ακαταλόγιστο του είπαν ότι μου έριξαν φυλακή αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Δηλαδή ήταν από τους ανθρώπους που θα πήγαιναν στον ανώτερο την αναφορά αλλά δεν θα τον έπαιρναν στα σοβαρά. Υπάρχει πολύ τρέλα στον στρατό!

Ακούστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε ο Νικηφόρος…