«Στο “Κωνσταντίνου και Ελένης” έμεινα έγκυος! Προσπαθήσαμε να κρύψουμε την κοιλιά μου…»

Κωνσταντίνου και Ελένης

«Στα τελευταία επεισόδια της πρώτης σεζόν, σε κάποια πλάνα, φαίνομαι πιο “γεμάτη”».

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού παραχώρησε η Λίλιαν Αρχοντή, η οποία αποκάλυψε πως όταν γυριζόταν το σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» ήταν έγκυος.

Λίλιαν Αρχοντή

Πώς είναι η σχέση σου με τον Χάρη Ρώμα;

Σ’ εκείνον χρωστάω την αγάπη του κόσμου από την τηλεόραση. Πλανιέται χρόνια στον αέρα το «Φιόνα, μοναδική μου αγάπη», από το σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης». Με αγαπάνε κι εμένα και το παιδί μου. Είμαι άνθρωπος που δεν δίνω δικαιώματα, είμαι ταπεινή, στην οικογένειά μου, στο σπίτι μου, κρατάω χαμηλούς τόνους, δεν κουτσομπολεύω, ότι ακούω μένει εκεί.

Στην προσωπική σου ζωή έχεις κρατήσει διακριτική πορεία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ναι, έτσι θέλω να είμαι, η προσωπική μου ζωή είναι «κλειδωμένη» από τα φώτα της δημοσιότητας. Ο κόσμος με αγαπάει, όπως και το παιδί μου, μέσα από τους ρόλους μου στο θέατρο και στην τηλεόραση, από εκεί και πέρα δεν τους ενδιαφέρει κάτι άλλο.

Το παιδί κάποια στιγμή θα ανοίξει τα «φτερά» του στη ζωή και θα πορευτεί μόνο του. Δεν έχεις σκεφτεί το θέμα της συντροφικότητας;

Όχι, δεν υπάρχει συντροφικότητα, ο άνθρωπός μου είναι το παιδί μου. Πάντα προτεραιότητά μου, πέρα από τη δουλειά μου, ήταν και είναι το παιδί μου. Η συντροφικότητα θέλει θυσίες, να αφιερώνεις χρόνο, οπότε θα έβαζα σε δεύτερη μοίρα το παιδί. Επειδή το παιδί πρέπει να έχει έναν πολύ δυνατό άνθρωπο μπροστά του, πίσω του, γύρω του, όπως εξακολουθώ να είμαι και θα είμαι μέχρι εκείνη να ανοίξει τα φτερά της. Για μένα συντροφικότητα δεν υπάρχει. Το παιδί θα ήταν παραπονεμένο. Όταν η κόρη μου ανοίξει τα «φτερά» της, φτιάξει τη δική της ζωή και προχωρήσει κι εγώ υπάρχω ακόμα… έχει ο θεός. Το πλάσμα μου είναι κυριολεκτικά πάνω απ’ όλα.

Σκέφτηκες να της χαρίσεις ένα αδελφάκι;

Ίσως το αδελφάκι έπρεπε να είχε γίνει τότε, να ήταν κοντά-κοντά, γιατί το παιδί ήρθε μαζί με την καριέρα. Στο σίριαλ «Κωνσταντίνου και Ελένης» έμεινα έγκυος, στη δεύτερη σεζόν ήμουν λεχώνα και δεν έπαιζα στα πρώτα επεισόδια. Στα τελευταία επεισόδια της πρώτης σεζόν, σε κάποια πλάνα, φαίνομαι πιο «γεμάτη», προσπαθήσαμε να κρύψουμε την κοιλιά μου, να μη φαίνεται.