Σταμάτης Γονίδης: «Σκέφτομαι πολλές φορές τον θάνατο! Πιστεύω ότι μετά υπάρχει κάτι άλλο»

Σταμάτης Γονίδης

«Για ότι δεν γεννήθηκε, δεν υπάρχει θεός. Για ότι θα πεθάνει, δεν ξέρω. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι μετά, χάνεις τίποτα να είσαι καλά εδώ και να σκέφτεσαι όμορφα;».

Ο Σταμάτης Γονίδης έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα και μίλησε μεταξύ άλλων για τον θάνατο.

[dfp_ads id=236982]

Που πάμε όταν πεθαίνουμε;

Πιστεύω ότι μετά τον θάνατο υπάρχει κάτι άλλο για τους άλλους. Όχι για σένα. Για ότι δεν γεννήθηκε, δεν υπάρχει θεός. Για ότι θα πεθάνει, δεν ξέρω. Ακόμη κι αν δεν υπάρχει κάτι μετά, χάνεις τίποτα να είσαι καλά εδώ και να σκέφτεσαι όμορφα; Σαφώς, αν υπάρχει κάτι, θα είναι καλύτερο, γιατί έξω από την ύλη είσαι κάτι ανάλαφρο. Υπάρχει ένα φως, άκτιστο φως, που λέγεται Άγιο Πνεύμα. Όποιος άνθρωπος μέσα στην κοσμικότητα δει αυτό το φως, αλλάζει για πάντα η ζωή του και περιμένει πότε θα φύγει από αυτό το σώμα να πάει σε αυτό το υπέροχο φως και να νιώσει αιώνια πια αυτό το υπέροχο συναίσθημα των λίγων δευτερολέπτων.

Μιλάτε τόσο περιγραφικά σα να το έχετε δει αυτό το φως.

Άλλη ερώτηση.

Σκέφτεστε συχνά τον θάνατο;

Πολλές φορές μέσα στη μέρα. Φοβόμαστε τα πάντα εκτός από το δεδομένο, τον θάνατο. Γιατί ο θάνατος είναι το άγνωστο. Και για να γνωρίσεις το άγνωστο πρέπει να μην είσαι χρεωμένος. Και πώς δεν χρωστάς; Δεν πειράζεις τον άλλον, δεν πληγώνεις, δεν σπέρνεις αγκάθια.

Δεν έχετε πρόβλημα να πεθάνετε;

Έχω σίγουρα δέκα χρόνια ζωής ακόμα μπροστά μου. Αλλά να σου πω κάτι; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον θάνατο. Έχω ζήσει δέκα ζωές σε μία. Αλλά η ζωή θα με κρατήσει για τουλάχιστον δέκα χρόνια ακόμη εδώ. Τον λόγο δεν τον ξέρω.