Σπύρος Μπιμπίλας: «Μου έστειλε γραπτό μήνυμα ο Γιώργος Λιάγκας…»

Σπύρος Μπίμπιλας

"Τι είναι αυτό; "Σε έχω κάνει ρόμπα, έλα στην εκπομπή σαν να μην τρέχει τίποτα"; Εγώ θα ακολουθήσω τη νομική οδό. Ζητώ αποκατάσταση και χρηματική αποζημίωση".

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποφάσισε να κινηθεί νομικά εναντίον του Γιώργου Λιάγκα για τη ραδιοφωνική φάρσα. Ο ηθοποιός, σε συνέντευξη που δίνει στο περιοδικό People, ζητά ηθική αποκατάσταση αλλά και χρηματική αποζημίωση, ενώ αποκαλύπτει ότι δέχτηκε γραπτό μήνυμα από τον δημοσιογράφο.

Γιατί κατέθεσες αγωγή κατά του Γιώργου Λιάγκα;

Ο κύριος Λιάγκας, τον οποίο συμπαθώ, δεν προσέχει ορισμένα πράγματα. Αποφάσισε να κάνει μια φάρσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή χρησιμοποιώντας το όνομά μου και κάνοντας τη φωνή του σαν να είναι ομοφυλόφιλος, αλλά σε ακραία μορφή. Δεν σκέφτηκε μάλλον ότι προσβάλει έναν άνθρωπο που είναι 42 χρόνια στο θέατρο, εκπροσωπεί τους ηθοποιούς σε έναν οργανισμό και φυσικά έχει οικογένεια. Αυτό δεν πρέπει να μείνει έτσι. Ακόμα και μια συγγνώμη του δεν αρκεί. Για να καταλάβει ο κόσμος και οι δημοσιογράφοι ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα κάποιου άλλου και να κάνει χυδαιότητες. Δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητο. Είναι βαθύτατη προσβολή προσωπικότητας για μένα.

[dfp_ads id=236982]

Επικοινώνησες μαζί του για εξηγήσεις;

Αφού του έκανα την αγωγή, μου έστειλε ένα γραπτό μήνυμα, ζήτησε συγγνώμη κι έλεγε ότι έκανε πλάκα. Επίσης, με κάλεσε και στην τηλεοπτική του εκπομπή. Δεν απάντησα στο μήνυμα. Τι είναι αυτό; «Σε έχω κάνει ρόμπα, έλα στην εκπομπή σαν να μην τρέχει τίποτα»; Εγώ θα ακολουθήσω τη νομική οδό. Ζητώ αποκατάσταση και χρηματική αποζημίωση. Κάνω το πρώτο βήμα για να δείξω ότι υπάρχουν όρια, είναι θέμα ευπρέπειας.

Τα χρήματα τι θα τα κάνεις;

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα με το δικηγόρο μου το ποσό που θα ζητήσουμε. Ένα μέρος θα το κρατήσω για το δάνειό μου και τα υπόλοιπα θα πάνε για τους ηθοποιούς που έχουν ανάγκη. Ο δικηγόρος μου είναι αισιόδοξος πως θα δικαιωθώ, γιατί έχουν δικαιωθεί κι άλλοι πάνω σε τέτοια θέματα. Δεν είμαι η πρώτη περίπτωση θιγόμενου. Στις σχολές δημοσιογραφίας δεν διδάσκεται η ευπρέπεια; Εγώ δεν έχω οικογένεια; Δεν έχω αδέλφια; Δεν έχω ανίψια; Είναι πολύ λεπτό το θέμα.

Σου έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν;

Έχω υποστεί bullying κι έχουν χρησιμοποιήσει σκωπτικά το όνομά μου μέσα από τους γκέι χαρακτήρες. Βέβαια τότε δεν χρειάστηκε να κάνω αγωγή. Εγώ δεν έχω απασχολήσει ποτέ για την προσωπική μου ζωή. Δεν αφορά καθόλου το κοινό. Όσοι την πουλάνε είναι δικό τους θέμα. Εγώ δεν θέλω να μιλάω για το τι κάνω στο κρεβάτι μου, ούτε να βάζω ετικέτες. Το βρίσκω εξίσου ρατσιστικό. Σήμερα είμαστε έτσι, αύριο είμαστε αλλιώς.