Ποια είναι η άποψη του Σάββα Πούμπουρα για το Survivor;

Σάββας Πούμπουρας

«Όλο αυτό που έγινε δεν πρέπει να το βλέπουμε αμυντικά. Το Survivor έβαλε τα κανάλια σε διαδικασία ψαξίματος…».

Για το Survivor μίλησε μεταξύ άλλων ο Σάββας Πούμπουρας, σε συνέντευξη που έδωσε στο ένθετο “tv kous kous” και την Κατερίνα Θεοδωροπούλου.

[dfp_ads id=236982]

Θεωρείς ότι το Survivor θα παίξει ρόλο στον προγραμματισμό των υπόλοιπων καναλιών τη νέα χρονιά;

Όλο αυτό που έγινε δεν πρέπει να το βλέπουμε αμυντικά. Το Survivor έβαλε τα κανάλια σε διαδικασία ψαξίματος και αναζήτησης, τα ώθησε να κάνουν επιθετικές κινήσεις. Και όλο αυτό έλειπε από την ελληνική τηλεοπτική αγορά. Οι ιθύνοντες των σταθμών προτιμούσαν τα φορμάτ με χαμηλό κόστος. Ίσως, όμως, τώρα, που είδαν το εν λόγω ριάλιτι, που είναι μια ακριβή παραγωγή, να ξαναβάλουν το χέρι στην τσέπη και να δούμε τελείως διαφορετικά προγράμματα. Είναι καλό που έγινε αυτή η αρχή.

Μήπως όμως δεν λειτουργήσει τόσο θετικά και ξαφνικά δούμε επιστροφή στα ριάλιτι και προγραμματισμούς καναλιών γεμάτους με τέτοια φορμάτ;

Αν ο κόσμος θέλει ριάλιτι, τότε ίσως τα κανάλια θα κινηθούν προς τα εκεί. Δεν θα έκανα αυτό, θα προσπαθούσα να εντάξω νέες ιδέες. Θα με ενδιέφεραν και εκπομπές με κοινωνικοπολιτιστικό περιεχόμενο, όχι ντοκιμαντέρ, ένα περιεχόμενο που θα σε ξυπνήσει και θα σε αφυπνίσει. Νομίζω ότι λείπουν τέτοια προγράμματα από την ελληνική τηλεόραση.

Εσύ το παρακολουθείς ως τηλεοπτικό προϊόν;

Όταν είμαι σπίτι, βεβαίως και θα σταθώ. Θέλω να έχω γνώμη για όλα όσα συμβαίνουν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είμαι φανατικός. Δεν μπορώ να κρίνω ανθρώπους που βιώνουν καταστάσεις πείνας και δυσκολίας.