Πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής αποσύρθηκε στην Τήνο!

Θοδωρής Δρακάκης

«Εδώ μπορώ να ηρεμήσω, εδώ έχω αληθινούς φίλους που αγαπάω και με αγαπούν. Είναι καιρός να αφιερώσω λίγο χρόνο στη γυναίκα μου».

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τη Φανή Πλατσατούρα έδωσε ο Θοδωρής Δρακάκης, ο οποίος αποκάλυψε για ποιον λόγο μετακόμισε μόνιμα στην Τήνο, τώρα που συνταξιοδοτήθηκε.

Θοδωρής Δρακάκης

Δημοσιογραφία τέλος λοιπόν;

Η δημοσιογραφία ποτέ δεν τελειώνει. Γεννιέσαι και πεθαίνεις δημοσιογράφος. Απλώς όλα κάνουν τον κύκλο τους. Έμεινα στο Star 21 ολόκληρα χρόνια. Δεν μπορούν οι τηλεθεατές να βλέπουν επί τόσα χρόνια τον ίδιο άνθρωπο κάθε μέρα στις οθόνες τους. Τώρα αν κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό και θέλουν να μείνουν με το μπαστουνάκι στην τηλεόραση, καλώς κάνουν. Εγώ δεν ήθελα να είμαι στην τηλεόραση με το μπαστούνι στο χέρι γι’ αυτό στα 61 μου έφυγα μόνος μου.

Και πώς φαντάζεστε από εδώ και πέρα τη ζωή σας;

Μένω πλέον σε μόνιμη βάση στην Τήνο. Εδώ μπορώ να ηρεμήσω, εδώ έχω αληθινούς φίλους που αγαπάω και με αγαπούν. Είναι καιρός να αφιερώσω λίγο χρόνο στη γυναίκα μου που τόσα χρόνια πιεζόταν μαζί μου, γιατί δυστυχώς τα προβλήματα της δουλειάς μεταφέρονται και στο σπίτι. Σήμερα λοιπόν η καθημερινότητά μου είναι να ασχολούμαι με τον κήπο μου, να ψαρεύω, να ψήνω ψωμί στον ξυλόφουρνο, να τρέχω μισή ώρα την ημέρα και να βλέπω τους φίλους μου. Τους έχω πει: «Ήρθα για να μείνω μόνιμα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα με ρωτάτε για τις τηλεοπτικές άδειες, τους πολιτικούς και τη δουλειά». Μιλάμε για άλλα πράγματα πολύ πιο ενδιαφέροντα και πιο αισιόδοξα.

[dfp_ads id=236982]

Γιατί στην Τήνο;

Το αγαπάω αυτό το νησί. Συμπτωματικά, το πρώτο ταξίδι του μέλιτος που έκαναν οι γονείς μου ήταν στην Τήνο. Πριν από κάποια χρόνια είχα ένα σημαντικό πρόβλημα με την υγεία μου και έκανα τάμα στην Παναγία της Τήνου. Από τότε ερχόμουν εδώ κάθε χρόνο για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια. Όταν βρέθηκε η ευκαιρία, αποφασίσαμε με τη σύζυγό μου να αγοράσουμε ένα σπίτι στο νησί για να το επισκεπτόμαστε τα καλοκαίρια. Τώρα προέκυψε η ιδέα να μείνουμε μόνιμα εδώ.

Σας κούρασαν οι ρυθμοί της Αθήνας;

Σίγουρα στην Αθήνα είναι αγχώδης η ζωή. Υπάρχει μια ασχήμια στην καθημερινότητα, τόσο στα επαγγέλματα όσο και στις προσωπικές σχέσεις. Τα έζησα όλα αυτά από μέσα. Κουράστηκα, βαρέθηκα, δεν θέλω άλλο. Το νησί έχει μια άλλη νοοτροπία και φιλοσοφία ζωής.