«Ο Στάθης Ψάλτης πριν πεθάνει βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και είπε… να το δώσετε στον Λαζόπουλο»

Στάθης Ψάλτης

"Θα σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό..."

Ο Γιάννης Σμαραγδής, σε συνέντευξη που δίνει στην Espresso και την Τεριάννα Παππά μιλά για τον τελευταίο ρόλο του Στάθη Ψάλτη στην ταινία Καζαντζάκης και αποκαλύπτει ο Λάκης Λαζόπουλος παραχώρησε τη θέση του στον ηθοποιό.

[dfp_ads id=236982]

«Αν μας έβλεπες με τον Στάθη Ψάλτη, δεν ήξερες αν είμαστε πατέρας με γιο, αδερφός με αδερφό. Ήμασταν αδερφές ψυχές, γι’ αυτό όλα τα πράγματα, τα γύρω γύρω που συνέβαιναν, δεν μας άγγιζαν. Διότι αυτό που συνέβη είναι ότι ο Ψάλτης άφησε την ψυχή του και έφυγε. Την άφησε μέσα στην ταινία. Αυτό το έργο τού έδωσε τη… γομολάστιχα για να σβήσει αυτά που δεν θα ήθελε να έχει κάνει, αλλά η ζωή τα έφερε έτσι ώστε να γίνουν. Όμως, το τελευταίο του αποτύπωμα είναι αυτό το θηριώδες ταλέντο που καταγράφηκε στην ταινία. Αυτό έγινε και με τον Μουστάκα.

Θα σου πω κάτι που δεν είναι γνωστό: Τον Λάκη προόριζα για τον ρόλο του Στάθη. Και έφυγε ο Λάκης για να έρθει ο Στάθης. Γι’ αυτό και ο Στάθης προτού πεθάνει βιντεοσκόπησε τον εαυτό του και είπε «να το δώσετε στον Λαζόπουλο». Ο Στάθης τα ήξερε όλα. Ήξερε ότι ο Λάκης, που είναι μια επίσης αγαθή ψυχή, χωρίς να του το πει ποτέ κανείς, ότι έφυγε από την ταινία για να μπει εκείνος».

Γιάννης Σμαραγδής