Ο Δημήτρης Φραγκιόγλου εξομολογείται για τον ρόλο του “Χλαπάτσα”!

Δημήτρης Φραγκιόγλου

«Ναι, με ακολουθεί, αλλά νιώθω ότι έχει πάρει το δικό του δρόμο, είναι ένας άλλος άνθρωπος πέρα από μένα, ότι είναι σαν φίλος…».

Συνέντευξη στο περιοδικό “Λοιπόν” και τη Ρενέ Σαραντινού έδωσε ο Δημήτρης Φραγκιόγλου που μίλησε μεταξύ άλλων για τον ρόλο του “Χλαπάτσα”.

[dfp_ads id=236982]

Πώς βρέθηκες στο χώρο της υποκριτικής, ενώ σπούδαζες στο πανεπιστήμιο;

Στο χώρο μπήκα κάπως ανορθόδοξα γιατί σπούδαζα στο πανεπιστήμιο, στο Οικονομικό της Νομικής. Στην αρχή για κάποια χρόνια, για τις παραστάσεις που έπαιζα, τα πράγματα τσούλησαν πολύ εύκολα και αβίαστα, σαν να μου είχε στρώσει κάποιος το χαλί. Αυτό έγινε μέχρι τότε που έκανα το σίριαλ “Της Ελλάδος τα παιδιά”, μετά άρχισαν όλα να γίνονται πιο δύσκολα.

Ήταν ένα σίριαλ με μεγάλη επιτυχία, λογικά ο δρόμος έπρεπε να… ανοίξει για σένα.

Μέχρι τότε δεν είχε χρειαστεί να χτυπήσω κάποια πόρτα. Η μία δουλειά άρχισε να φέρνει την άλλη, έκανα παλιά και ραδιόφωνο, με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, αλλά από το σίριαλ “Της Ελλάδος τα παιδιά” τα πράγματα άρχισαν να γίνονται μονοσήμαντα, ότι και να πρότεινα εγώ «έφαγε πόρτα», πιο… πόρτα δεν γίνεται.

Ο “Χλαπάτσας”, ο ρόλος που υποδυόσουν στο σίριαλ “Της Ελλάδος τα παιδιά”, σε… ακολουθεί;

Ναι, με ακολουθεί, αλλά νιώθω ότι έχει πάρει το δικό του δρόμο, είναι ένας άλλος άνθρωπος πέρα από μένα, ότι είναι σαν φίλος, σαν γνωστός μου, δεν νιώθω ότι είμαι εγώ. Ο ρόλος ήταν χαρακτηριστικός και μου έχει μείνει ψευδώνυμο, “ο Χλαπάτσας”. Με αναγνωρίζουν ακόμα στο δρόμος ως “Χλαπάτσα”. Οι νεότεροι, που τα βλέπουν τώρα μέσα από το διαδίκτυο, μπορεί να ξέρουν πολλά περισσότερα για μένα απ’ ότι οι παλαιότεροι, που πορεύτηκαν με τη σειρά, κι αυτό είναι εντυπωσιακό. Ο “Χλαπάτσας” δεν μου έφερε επιτυχία.

Γιατί;

Τη στιγμή εκείνη, αν μπορούσε να “εξαργυρωθεί” κάπως, ο τρόπος που έπρεπε να “εξαργυρωθεί” δεν με ενδιέφερε σαν χαρακτήρα, δεν ήταν αυτό που με ένοιαζε, ήταν όλα προτάσεις γύρω από το ρόλο αυτό.