«Ο Αντώνης Κανάκης ήταν αυστηρός. Αν άνοιγες την πόρτα να φύγεις, δεν θα σου έλεγε ούτε αντίο»

Αντώνης Κανάκης

«Η αλήθεια είναι ότι μας το είχε δηλώσει: "Όποιος ανοίξει την πόρτα και φύγει από εδώ μέσα, να μην ξαναγυρίσει"!».

Ο Αντώνης Κανάκης θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας, όπως αποκάλυψε πριν από μερικές μέρες το Tlife. Με αφορμή το χαρμόσυνο νέο, το περιοδικό Down Town ετοίμασε ένα μεγάλο αφιέρωμα για τον πιο δημοφιλή παρουσιαστή της ελληνικής τηλεόρασης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν, μεταξύ άλλων, όσα διηγείται στη Δωροθέα Γιάννου και τη Φανή Πλατσατούρα, ο συνεργάτης του από την εποχή των ΑΜΑΝ, Δ. Εικοσιδυός:

[dfp_ads id=236982]

Η εκπομπή τότε έπαιζε κάθε Τρίτη βράδυ και πήγαινε σφαίρα. Έπαιξε για πέντε επεισόδια στο Mega και μετά πήραμε μεταγραφή για τον ΑΝΤ1. Οι λόγοι ήταν κυρίως οικονομικοί. Προσέφερε πολλά χρήματα το κανάλι στον Αντώνη για να πάρει την εκπομπή. Την πήγε χωρίς να ρωτήσει κανέναν μας. Εκείνος ήταν ο αρχηγός, εκείνος έπαιρνε τις αποφάσεις.

Όποιος ανοίξει την πόρτα και φύγει από εδώ μέσα, να μην ξαναγυρίσει

Ήταν από τους πιο απαιτητικούς συνεργάτες που είχα ποτέ γνωρίσει. Φυσικά και υπήρχαν εντάσεις γιατί ήμασταν πάνω από 25 άνθρωποι που δουλεύαμε στην εκπομπή και έπρεπε όλοι μαζί να συντονιστούμε. Υπήρξαν φορές που από τις εντάσεις μάζεψα τα πράγματά μου και ετοιμαζόμουν να φύγω. Με σταματούσαν οι υπόλοιποι της εκπομπής και μου έλεγαν: «Καν’ το κρυφά. Μην πεις στον Αντώνη ότι ετοιμάζεσαι να φύγεις γιατί θα γίνει έξαλλος».

Η αλήθεια είναι ότι μας το είχε δηλώσει: «Όποιος ανοίξει την πόρτα και φύγει από εδώ μέσα, να μην ξαναγυρίσει». Δεν τολμούσες να του πεις κάποιο παράπονο. Αν άνοιγες την πόρτα να φύγεις, δεν θα σου έλεγε ούτε αντίο. Είχες αυτομάτως τελειώσει για εκείνον. Ήταν αυστηρός γενικά. Δεν συγχωρούσε τις καθυστερήσεις. Ήθελε να είμαστε τυπικοί στη δουλειά μας, να είμαστε εκεί στην ώρα μας και συγχρόνως να βγάζουμε και γέλιο