Νικολέτα Κοτσαηλίδου: Τι απαντά για τα δημοσιεύματα για τη σχέση της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο;

Έχει σκεφτεί να κάνει οικογένεια και παιδί;

Την ξεχωρίσαμε μέσα από την συμμετοχή της στην τηλεοπτική σειρά «Ηρωίδες». Η Νικολέτα Κοτσαηλίδου, πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Σπύρου Παπαδόπουλου στο θέατρο Κάππα και μοιράζεται μαζί μας τις δικές της προσωπικές αλήθειες και μιλά στην Κορύνα Μαντάγαρη για τα δημοσιεύματα για την σχέση της με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και αν έχει σκεφτεί να κάνει οικογένεια και παιδί.

Πώς είναι η συνύπαρξή σου στη σκηνή με τον Σπύρο Παπαδόπουλο;

Εξαιρετική, είναι ένας απίστευτος συνεργάτης, μεγάλος δάσκαλος. Παίζοντας με τον Σπύρο, επί τρεις συνεχόμενες σεζόν, είναι σαν να κατακάθομαι στο θρανίο, σαν να περνάω για δεύτερη φορά την πόρτα του Εθνικού. Σου δημιουργεί ασφάλεια να παίζεις με έναν ηθοποιό που είναι και σκηνοθέτης σου, γιατί ακόμα και να ξεφύγεις από αυτό που έχετε πει ή ακόμα κι αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι το διαφορετικό, θα σε φέρει στη σωστή τροχιά του ρόλου. Οπότε με αυτό τον τρόπο τολμάς να δοκιμάσεις και κάτι πολύ πιο εύκολα. Σου δημιουργεί άλλη ασφάλεια ο Σπύρος πάνω στη σκηνή, όπως και οποιοσδήποτε ηθοποιός – σκηνοθέτης με την ίδια πείρα με τον Σπύρο στο Θέατρο.

Τον τελευταίο καιρό πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που μιλούν για την πιο προσωπική σχέση που έχεις αναπτύξει με τον Σπύρο. Αυτό πως το διαχειρίζεσαι;

Δεν το διαχειρίζομαι, δεν ασχολούμαι. Αγαπάω τη δουλειά μου, αγαπάω την παράσταση στην οποία βρίσκομαι, το γεγονός ότι είμαι στην Αθήνα και παίζω σε ένα κεντρικό Θέατρο, δεν θέλω να αφήσω τον εαυτό μου να ασχολείται με αυτά. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πέρασε ποτέ από το μυαλό σου η πιθανότητα να μην συνεχίσεις στην παράσταση για τρίτη σεζόν;
Δεν αφήνω εξωγενείς ς παράγοντες να επηρεάσουν τη δουλειά μου. Είναι ένα αδιανόητα έξυπνο έργο, με εξαιρετικούς συνεργάτες και δεν θα επέτρεπα στον εαυτό μου να χαλάσει η συνεργασία για οτιδήποτε γράφεται. Νομίζω ότι αυτό θα έκανε και ο καθένας. Άλλωστε αν το έκανα δεν θα θεωρούσα τον εαυτό μου επαγγελματία.

Στην προσωπική σου ζωή νιώθεις ευτυχία;
Είμαι πάρα πολύ καλά. Εμείς οι ηθοποιοί, όταν περνάμε καλά στη δουλειά μας επειδή η δουλειά έχει να κάνει με τη ψυχή μας, είμαστε καλά και στα υπόλοιπα. Νομίζω ότι η προσωπική ζωή και η επαγγελματική είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Αν είσαι καλά στο ένα θα είσαι και στο άλλο, τουλάχιστον εγώ έτσι νιώθω…

Έχεις σκεφτεί πότε θα κάνεις οικογένεια, πότε θα κάνεις γάμο και παιδί;
Όχι και να σου πω και δεν με εμπνέει και το περιβάλλον της χώρας μας για να σκεφτώ τέτοια πράγματα. Το επάγγελμά μας είναι τόσο ασταθές που μέσα σε ένα γενικότερο περιβάλλον αστάθειας, τέτοιες σκέψεις είναι αποτρεπτικές.