Νατάσα Μποφίλιου: «Μ’ έχουν κατηγορήσει ότι είμαι θεατρίνα, ότι παίζω έναν ρόλο…»

Ο ρατσισμός που βίωσε και τα κιλά που έχασε...

Η Νατάσσα Μποφίλιου μας ξεναγεί στον υπέροχο κόσμο της μέσα από τη συνέντευξη της στον Οδυσσέα Μητσόπουλο και το περιοδικό GLOW, αποκαλύπτει σε ποια εποχή θα ήθελε να έχει γεννηθεί και αν έχει βιώσει ρατσισμό λόγο των παραπανίσιων κιλών που είχε.

Μια από τις πιο αγαπημένες σου τραγουδίστριες, η Adele, έχει μιλήσει ανοιχτά για την αρχική επιφυλακτικότητα της μουσικής βιομηχανίας απέναντι στα κιλά της. Εσύ βίωσες κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν;

Ένιωσα ρατσισμό για τα παραπάνω κιλά μου, έχω δεχτεί, όμως, και άλλου είδους ρατσισμό, που μπορεί να πονάει περισσότερο. Όλοι μας δεχόμαστε, εσύ δεν έχεις δεχτεί; Εμένα, για παράδειγμα, πολλές φορές με κοιτούσαν με μισό μάτι επειδή ήμουν πολύ νέα, π.χ. στη δουλειά, και διεκδικούσα χώρο, μέχρι το ότι ήμουν γυναίκα. Τα ξεπέρασα, όμως, όλα αυτά και προχώρησα, γιατί μέσα μου ήξερα τι ήθελα να κάνω και πώς να το κάνω. Τώρα σχετικά με την Adele, για μένα είναι μεγάλη η μαγκιά της ν’ ανατρέψει το στερεότυπο ενός ολόκληρου star system, ούσα ο εαυτός της και να έχει καταφέρει σήμερα να είναι η Νο1 σε πωλήσεις γυναίκα τραγουδίστρια. Ίσως σου φανεί λίγο χαζό αυτό που θα σου πω, αλλά νιώθω σαν να τη γνωρίζω καλά. Νιώθω ότι καταλαβαίνω τον κώδικά της. Είμαι μεγάλη fan της, τη θαυμάζω απεριόριστα.

Το τελευταίο διάστημα στις παρέες συζητάμε πόσο πολύ αδυνάτισες. Πώς το πέτυχες;

Δεν ήταν αυτοσκοπός μου, απλά άρχισα να προσέχω λίγο περισσότερο τη διατροφή μου. Για την ακρίβεια, επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα δε δούλευα, σταμάτησα να τρώω αργά το βράδυ. Προφανώς, όλο αυτό είχε αποτέλεσμα. Το παράξενο είναι πως έτσι ακριβώς ήμουν όταν ξεκίνησα το τραγούδι κάποια χρόνια πριν, στην πορεία κάπου – κάπως χάσαμε την μπάλα με τη διατροφή (γέλια).

Το στιλ και η αισθητική σου είναι ρετρό και θυμίζεις ντίβες περασμένων δεκαετιών. Σε ποια εποχή θα ήθελες να έχεις γεννηθεί;

Σίγουρα σε μια παλιότερη δεκαετία. Να σου πω, όμως, την αλήθεια; Όλο αυτό το στιλ, με το ξανθό μαλλί και τα κόκκινα χείλη, τότε είχε και μια στρατηγική από πίσω του. Ήθελα να φαίνομαι μεγαλύτερη από την ηλικία μου, δεν ήθελα να λένε «τι να μας πει τώρα αυτό το μικρό κοριτσάκι με τα καστανά μαλλιά»; Ήθελα να δημιουργήσω μια περσόνα που να παραπέμπει σε άλλες εποχές και να με ξεχωρίσει. Τώρα, στη φάση που βρίσκομαι νιώθω καλύτερα με την τωρινή μου εικόνα.

«Δεν είμαι εντελώς στα καλά μου, είμαι λωλή, το παραδέχομαι. Καμιά μέρα θα πάθω εγκεφαλικό πάνω στη σκηνή από την ένταση», έχεις εξομολογηθεί σε συνέντευξή σου. Τι ακριβώς συμβαίνει μέσα σου Νατάσσα;

Ενώ στην προσωπική μου ζωή τα έχω όλα σε τάξη και σε κουτάκια, όταν ανεβαίνω εκεί πάνω κάτι με πιάνει ρε παιδάκι μου! Ξέρεις, όμως, κάτι; Θέλω να ζήσω τ’ όνειρό μου έτσι ακριβώς όπως το έχω φανταστεί. Αυτό ήθελα να κάνω κι έχω δουλέψει πολύ για να το πραγματοποιήσω. Αυτή η στιγμή πάνω στη σκηνή είναι δική μου, είμαι 100% εγώ αυτό που βλέπετε. Μ’ έχουν κατηγορήσει ότι είμαι θεατρίνα, ότι παίζω έναν ρόλο, ότι τα τραγούδια μας προκαλούν κλάψα. Δε δίνω σημασία, είμαι αυτό που είμαι και θα το ζήσω για όσο κρατήσει!