Μητσικώστας: «Τα κανάλια δεν θέλουν πια την σάτιρά μου…»

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό ΕΓΩ, απαντά στο ερώτημα αν θα ξανακάνει τηλεόραση: «Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω πως τα κανάλια δεν θέλουν πια τη σάτιρά μου, τη σάτιρα που πρεσβεύω εγώ. Αναρωτήθηκα κάποτε: Αν ζούσε η Μαλβίνα, θα είχε τώρα δουλειά στην τηλεόραση; Πιστεύω ότι και αυτή θα έκανε κάτι στο Ίντερνετ. Και ίσως φτιάχναμε και κάτι μαζί. Μακάρι να υπήρχε ένας «τρελός» να μας χρηματοδοτήσει» λέει ο Γιώργος Μητσικώστας.

Επίσης, απαντά χωρίς φόβο και πάθος για το ποιος είναι το πρότυπό του. «Από τους πολιτικούς κανένας. Από τους υπόλοιπους, είχα πάντα πρότυπο τον Γιάννη Διακογιάννη. Ένας μορφωμένος άνθρωπος, με ευφράδεια λόγου, με γνώσεις στο ποδόσφαιρο αλλά και στη μουσική».

Ο Γιώργος Μητσικώστας δηλώνει ότι «παρέμεινα το παιδί της γειτονιάς. Έμαθα να ζω σεμνά και ταπεινά. ΄Οπως έλεγαν οι παλιότεροι, η κότα, όταν πίνει νερό, κοιτάει και το Θεό. Υπήρξα βέβαια και τυχερός, γιατί όταν ξεκίνησε η ελεύθερη ραδιοφωνία, στον τομέα της σάτιρας ήμουν μονοπώλιο».

Όσο για το σήμερα ο Γιώργος Μητσικώστας είναι ξεκάθαρος: «Τώρα όλοι είναι «δήθεν», είναι κλώνοι και κακέκτυπα ενός συστήματος τηλεοπτικού lifestyle. Θέλουν να φαίνονται στην επικαιρότητα».

Πηγή : «Εγώ» 

Νάνσυ Νικολαΐδου