Μάκης Μπαλαούρας: «Δούλευα ως σπερματεγχύτης αγελάδων»

Μάκης Μπαλαούρας

Η εξομολόγηση για το θάνατο της συζύγου του και οι προσωπικές αποκαλύψεις...

Ο Μάκης Μπαλαούρας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στην Σάσα Σταμάτη και στην εφημερίδα Παραπολιτικά για την απώλεια της συζύγου του, αλλά και για το γιατί δεν έχει βαφτίσει την κόρη του. Ενώ κάνοντας προσωπικές αποκαλύψεις να μιλήσει για την εποχή που ήταν σπερματεγχύτης, ενώ αναφέρθηκε και στη νέα σύντροφό του, που τον ισορροπεί στη ζωή του.

Μάκη, πιστεύεις στον Θεό;
Όχι. Δεν πιστεύω στη μεταφυσική, άρα δεν μπορώ να πιστέψω στον Θεό.

[dfp_ads id=236982]

Έχεις επιλέξει να μη βαφτίσεις την κόρη σου.
Ναι, δεν τη βαφτίσαμε την κόρη μου και είναι ευχαριστημένη και αυτή. Το ίδιο το άτομο, όταν ωριμάσει, μπορεί να γίνει οτιδήποτε, από βουδιστής έως άθεος.

Η κόρη σου είναι ενεργή πολιτικά. Την επηρέασες εσύ;
Νομίζω ότι την επηρέασε το οικογενειακό και συλλογικό περιβάλλον όπου ζούσαμε. Και στο σπίτι αλλά και στις δραστηριότητες που πηγαίναμε. Την έπαιρνα με το μηχανάκι μαζί με τη γυναίκα μου και πηγαίναμε σε διαδηλώσεις, ενώ την πηγαίναμε και στις συνεδριάσεις που κάναμε. Είναι σε μια θέση που εμένα μου κάνει πολλές φορές κριτική. Είναι ώριμη κοπέλα, κάνει ντοκτορά στο Πολυτεχνείο της Βενετίας, με υποτροφία από το Πανεπιστήμιο της Βενετίας. Τα λέω αυτά για να μην πει κανένας: «Εδωσε ο Μπαλαούρας υποτροφία στην κόρη του». Κάνει κάτι που έχει σχέση με την πολεοδομία.


Ήρθες με τη μηχανή. Είσαι πολλά χρόνια μηχανόβιος;
Είμαι από πολύ μικρός, από 13 χρόνων. Επειδή μου άρεσε το μηχανάκι, ήθελα να φεύγω και να γυρίζω. Είμαι άνθρωπος του ανοίγματος, της πιάτσας. Ο πατέρας μου είχε ένα μπακάλικο στο χωριό και είχαμε ένα κάρο με το οποίο τρέχαμε και τροφοδοτούσαμε τα άλλα χωριά. Ταυτόχρονα, ήθελα και μηχανάκι. Πλεύριζα κάποιους που είχαν. Εγώ ήμουν πιτσιρικάς δεν είχα δικαίωμα να νοικιάσω ή να οδηγήσω παρά μόνο κρυφά. Ακόμα και σπερματεγχύτης έγινα προκειμένου να οδηγώ το μηχανάκι. Αυτή είναι μια ειδικότητα κάποιων ανθρώπων που είναι κατά κάποιον τρόπο κτηνίατροι και αναλαμβάνουν να γονιμοποιήσουν τις αγελάδες. Είχαν σπέρμα καλής ποιότητας, προκειμένου να γονιμοποιηθεί η αγελάδα. Και τρέχαμε σε χωριά και γονιμοποιούσαμε τις αγελάδες.

Έχεις κινδυνεύσει με το μηχανάκι σου;
Βεβαίως, έχω σπάσει το πόδι μου και ήμουν έναν μήνα στο νοσοκομείο με εγχειρήσεις. Αλλη μία φορά το έκοψα από ατύχημα.

«Η σύντροφός μου με έχει ισορροπήσει»

Χορεύεις;
Ναι. Αν και δεν είμαι καλός, όταν φτιάχνομαι, χορεύω όλους τους χορούς. Αν χορεύω με γυναίκα, χορεύω τα πολύ κοντινά. Χορεύω και ζεϊμπέκικο όταν μου τη βαράει. Οταν είμαι έξω και υπάρχει καλή παρέα, βεβαίως χορεύω.

Οι γυναίκες στη ζωή σου τι ρόλο έχουν παίξει;
Έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Νομίζω, σε κάθε άνθρωπο, εκτός από τους μισογύνηδες. Η μητέρα μου έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου και στη συνέχεια η γυναίκα, το άλλο μισό του άνδρα και αντιστρόφως.

Πριν από μερικά χρόνια έχασες τη σύζυγό σου, την Αννίτα, από καρκίνο. Ήσασταν μαζί από φοιτητές.
Ήταν μια τραγική περίοδος. Πάρα πολύ σκληρή. Τη βιώσαμε όλοι, και εγώ και η κόρη μου και η ίδια η Αννίτα, γιατί σε κάποια φάση και εγώ και η κόρη μου αντιληφθήκαμε ότι δεν υπάρχει γυρισμός. Και πράγματι από τότε που είδαμε ότι έχει καρκίνο μέσα σε ενάμιση χρόνο πέθανε. Ηταν μια τραγική περίοδος στη ζωή όλων μας. Μας επηρέασε και μας επηρεάζει ακόμα.

Τώρα έχεις κάποια σχέση;
Υπάρχει μια σύντροφος με την οποία είμαστε μαζί και έχω ισορροπήσει στη ζωή μου.

Σου αρέσει να φλερτάρεις;
Βεβαίως, είναι λογικό. Με όμορφο τρόπο όμως και όχι χυδαίο ή πιεστικό.