Κώστας Μαρτάκης: Οι στιγμές με τον Παντελή Παντελίδη λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν

Κώστας Μαρτάκης

«Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα προσωπικά»

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη έδωσε ο Κώστας Μαρτάκης, ο οποίος μίλησε για το πρωινό πρόγραμμα που είχε με τα «Καλημερούδια», την τηλεόραση και ανάμεσα σε άλλα και για τις τελευταίες πρόβες που έκανε με τον Παντελή Παντελίδη λίγες ώρες πριν συμβεί το μοιραίο τροχαίο. «Είχα ενημερώσει και το Mega, ότι ένας σημαντικός λόγος ήταν οι συναυλίες με τον Αντώνη Ρέμο και πρέπει να κάνω πρόβες», λέει και συνεχίζει, χωρίς να θέλει να πει περισσότερα. «Και ο δεύτερος λόγος είναι ότι υπάρχει πάρα πολύς κόσμος εκεί, που δουλεύει χρόνια, και αισθάνθηκα ότι -επειδή δεν έχω το πρόβλημα λόγω και άλλης δουλειάς που έχω και ζω από αυτήν ουσιαστικά- θα κάνω εγώ λίγο τον Ρομπέν των δασών».

Σε δυσκόλευε το πρωινό ξύπνημα;
Όχι, καθόλου δεν με δυσκόλευε! Αφού ακόμα αναρωτιέμαι κάποιες φορές πώς κατάφερνα να ξυπνάω κάθε μέρα στις 8 το πρωί. Κι εγώ μου βγάζω το καπέλο! (γελάει). Μου ήταν πολύ δύσκολο, αλλά επειδή είχαμε ωραία παρέα και ομάδα, πήγαινα με χαρά στο πρωινό κάθε μέρα.

Μετά πώς κυλούσε η μέρα σου;

Επέστρεφα σπίτι συνήθως, έκανα μπάνιο και κοιμόμουν μέχρι το απόγευμα. Έπειτα ξεκινούσαν οι υποχρεώσεις μου, επαγγελματικά ραντεβού και ό,τι άλλο χρειαζόταν.

Γυμναστήριο;

Γυμναστήριο δεν πάω. Κάνω beach volley, ακόμα και τον χειμώνα. Όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού όμως. Κάνω κάτι που αγαπώ και μου αρέσει.

Ήσουν ικανοποιημένος από τα νούμερα τηλεθέασης στα «Καλημερούδια» του Mega;

Ναι. Γιατί και ο κόσμος έδειχνε ότι είχε αγαπήσει αυτή την εκπομπή. Το τελευταίο διάστημα, απ’ ό,τι μου έλεγαν, τα ποσοστά είχαν ανέβει αρκετά. Προσωπικά πάντως, από θέση και άποψη, γενικά, δεν παρακολουθώ τα νούμερα. Θα μου πεις «πώς γίνεται αυτό;». Κι όμως. Δεν τα βλέπω! Με παρεξηγούν που το λέω, αλλά δεν ξέρω καν να τα διαβάζω. Δεν θέλω να με επηρεάσουν ούτε να ελαττώσουν τον αυθορμητισμό μου. Εμένα η δουλειά μου είναι το τραγούδι. Δεν θέλω να σκέφτομαι εμπορικά, τι πουλάει στην τηλεόραση και τι όχι.

Την τηλεόραση τότε γιατί την κάνεις; Έχεις καταπιαστεί κατά καιρούς με διάφορα projects…

Μου αρέσει η τηλεόραση, είναι κάτι διαφορετικό και δεν λέω εύκολα «όχι» σε νέες προκλήσεις. Αυτός είναι ο λόγος.

Η τηλεόραση, όμως, δεν είναι κι ένα χαρτί που σου προσφέρει μία μεγαλύτερη οικονομική σταθερότητα;

Σίγουρα είναι ένα έξτρα εισόδημα. Θα σου έλεγα ψέματα, αν ανέφερα πως δεν με αφορούν τα χρήματα. Αλλά συνδυάστηκαν πολύ καλά και με το αντικείμενο.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή κατά τη διάρκεια της εκπομπής;

Ούτε να τη θυμάμαι δεν θέλω… Η είδηση του θανάτου του Παντελή. Ήταν πολύ δύσκολο για εμένα προσωπικά και γι’ αυτό αποχώρησα από το πλατό. Δεν μπορούσα με τίποτα να μείνω, ούτε και να το διαχειριστώ. Όσο επαγγελματίας και να θέλω να φανώ, λυπάμαι, αλλά δεν τα κατάφερα. Κάποια πράγματα είναι πάνω από εμάς και μας ξεπερνούν…

Λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν κάνατε πρόβα στο μαγαζί. Πώς ήταν το κλίμα; Τι λέγατε μεταξύ σας με τον Παντελή Παντελίδη;

Μια χαρά ήμασταν, κάναμε πρόβες, γελούσαμε. Προσωπικά, δεν θα ήθελα να δώσω άλλη έκταση σε αυτό το γεγονός κι ούτε πρόκειται να πω άλλα, διότι νιώθω ότι τροφοδοτώ μία κατάσταση. Θα μου πεις «ποιος είσαι που το λες αυτό;». Μπορεί να μην ήταν μέλος της οικογένειάς μου, αλλά στεναχωρέθηκα πολύ. Κι όταν βλέπω ότι το θέμα αναπαράγεται καθημερινά, με την παραμικρή είδηση ή σχόλιο, σκέφτομαι αυτή τη μάνα και το πώς είναι. Θλίβομαι.