Κατερίνα Στικούδη: «Βγήκε ο οδηγός και άρχισε να μου…»

Κατερίνα Στικούδη

Γιατί η μαμά της την φώναζε Μενέλαο;

H Κατερίνα Στικούδη μιλά στο περιοδικό People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα για την επαφή της με τον αθλητισμό, το γεγονός ότι ήταν αγοροκόριτσο και διηγείται στον Μαρίνο Βυθούλκα ένα περιστατικό που ο τσαμπουκάς της παραλίγο να την πλέξει άσχημα…

[dfp_ads id=236982]

Από σχετικά μικρή ηλικία, οι γονείς της αντιλαμβάνονται πως η Κατερίνα έχει έφεση στον αθλητισμό και αποφασίζουν να την πάνε στο κολυμβητήριο. «Η αλήθεια είναι πως στην αρχή με έγραψαν για να μάθω να κολυμπάω σωστά. Στην πορεία, όμως, αγάπησα την ελεύθερη κολύμβηση και για 13 χρόνια αγωνιζόμουν με την φανέλα μεγάλης ομάδας της Θεσσαλονίκης», λέει ενώ εξομολογείται στο People πως αυτά τα χρόνια δεν ήταν από τα πιο εύκολα που πέρασε καθώς είχε ένα αυστηρό ωράριο προπονήσεων πρωί-απόγευμα. «Όταν ένα παιδί μπαίνει από μικρό στον αθλητισμό, αυτόματα μπαίνει και στην διαδικασία τήρησης ενός προγράμματος, προκειμένου να τα προλαβαίνει όλα. Και την αθλητική του δραστηριότητα, αλλά και το σχολείο. Τότε ήταν κάπως βάρβαρο, αλλά το συνήθισα. Ακόμα και σήμερα, είμαι στρατιώτης. Για την ακρίβεια στρατηγός του εαυτού μου», επισημαίνει. Όπως λέει, στην εφηβεία ήταν περισσότερο αγοροκόριτσο.

Αναρωτιέμαι αν η επαφή με τις πισίνες και τον αθλητισμό, την είχε κάνει κάποια στιγμή να καταπιέσει τη θηλυκή της πλευρά. «Όχι απλά την καταπίεσε, την εξαφάνισε. Ήμουν τόσο αγοροκόριτσο που η μητέρα μου, σε ηλικία 5 ετών, μου είχε κουρέψει τα μαλλιά κοντά, a la garcon. Μάλιστα στο δρόμο της έλεγαν «να σας ζήσουν τα αγοράκια!» (σ.σ. έχει ένα μεγαλύτερο αδελφό). Είχε γίνει το inside joke μας και για πλάκα με φώναζε Μενέλαο- ευτυχώς κράτησε λίγο! Βέβαια, αυτό το ‘’αγορέ’’ στυλ, στην πορεία μου χρησίμεψε. Ακόμα και σήμερα ξέρω πως πρέπει να φερθώ για να κάνω έναν άντρα να ξενερώσει. Και είναι κάτι που χρησιμοποιώ πάρα πολύ στην δουλειά μου, σαν προστασία», συμπληρώνει γελώντας. Βέβαια, έχει τύχει αυτός ο έμφυτος τσαμπουκάς, να της γυρίσει και μπούμερανγκ. «Στο παρελθόν είχα διαπληκτιστεί δυο τρεις φορές στο δρόμο. Την μια από αυτές βγήκε ο οδηγός και άρχισε να μου χτυπάει το τζάμι του αυτοκινήτου. Τρόμαξα και από τότε δεν μάλωσα ποτέ ξανά. Πλέον, προσέχω πολύ την δημόσια συμπεριφορά μου, γιατί καλώς ή κακώς είμαι εύκολος στόχος» αναφέρει η Κατερίνα Στικούδη.