Ηρώ Σαΐα: «Να απολογηθώ επειδή παντρεύτηκα τον άνθρωπο που αγαπάω»;

Ηρώ Σαΐα

"Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Στεναχωρήθηκα αλλά δεν απάντησα".

Η Ηρώ Σαΐα αποφάσισε να μιλήσει για όλα -και για τη ζωή της με τον Σταύρο Ξαρχάκο- στο περιοδικό Down Town και τη Νάνσυ Φαφούτη.

Η κακόβουλη κριτική σε αγγίζει; Έχεις διαβάσει ποτέ κάτι αρνητικό για σένα; Όταν μαθεύτηκε η σχέση με τον Σταύρο και ενώ είχα διανύσει ήδη περίπου δέκα χρόνια στο χώρο διάβασα κάποια πράγματα που με στεναχώρησαν και κυρίως όταν παντρευτήκαμε, από ανθρώπους που δε γνώριζα καν. Τυχαία σχόλια στο facebook. Στην πορεία, όμως, κατάλαβα ότι ο καθένας λέει ό,τι θέλει, είτε για τους δικούς του προσωπικούς λόγους, είτε γιατί έχει άδεια ζωή, είτε γιατί απλώς γράφει μια βλακεία για την πλάκα του. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη πλέον. Κουτσομπολιό και κακία. Αυτά πόσο και για πόσο να σε αφορούν;

[dfp_ads id=236982]

Και πώς κατάφερες να ξεπεράσεις το στάδιο της στεναχώριας; Να σου πω την αλήθεια κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν έγραψε κάτι κακό. Μόνο άγνωστοι στο facebook. Ε με αυτούς θα ασχοληθώ; Δεν βλέπεις την παθογένεια που υπάρχει καθημερινά; Κρίνουν τους πάντες για το οτιδήποτε. Επειδή ο άλλος είναι χοντρός, επειδή είναι gay, επειδή είναι ξανθός, ψηλός, κοντός, ωραίος, άσχημος. Δεν έχουν προβλήματα να ασχοληθούν; Εγώ έχω να ασχοληθώ με τα παιδιά μου και τα τραγούδια μου, τα προβλήματά μου. Πόσο πια να ασχοληθείς με τη ζωή του άλλου; Οφείλουμε στους εαυτούς μας να κοιτάμε τη ζωή μας και ό,τι μας ευχαριστεί , αρκεί αυτό να μη βλάπτει κανέναν βέβαια. Η ζωή είναι πάρα πολύ μικρή για να ασχολούμαστε με όλα αυτά.

Εκείνη την περίοδο δεν μπήκες στον πειρασμό να κάνεις κάποιο σχόλιο δημόσια; Να βγω να απαντήσω σε ποιον και γιατί; Να απολογηθώ επειδή παντρεύτηκα τον άνθρωπο που αγαπάω; Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν. Στεναχωρήθηκα αλλά δεν απάντησα. Όταν βγαίνεις και απαντάς στους άλλους δίνεις περισσότερη αξία. Τότε αν έβγαινα να απαντήσω θα έδινα απλώς τροφή σε όλο αυτό. Τώρα τη συνέντευξη που σου δίνω, τη δίνω γιατί θέλω να προωθήσω τη δουλειά μου. Νομίζεις, όμως, ότι και μετά από αυτή τη συνέντευξη αν κάποιος θέλει να πει κάτι κακό δεν θα το πει; Ε ας πει, δεν πειράζει.

Τι άλλο σου έμαθε ο Ξαρχάκος; Πάρα πολλά κι ακόμα μαθαίνω δίπλα του και πάντα θα μαθαίνω όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για τη ζωή. Θα εστιάσω σε ένα: Ο Σταύρος είναι ένας άνθρωπος ελεύθερος. Με βοήθησε να απελευθερωθώ σε πολλά πράγματα.

Ο πατέρας σου είναι ιερέας και μεγάλωσες σε μία κλειστή κοινωνία. Λειτουργούσες στη ζωή σου με τη λογική του «τι θα πει ο κόσμος»; Για μεγάλο διάστημα ναι. Με τον γάμο, όμως, ελευθερώθηκα από αυτό. Γιατί επιτέλους ο κόσμος είπε και την κακή του την κουβέντα, το έζησα κι αυτό, πέρασε και καλώς έγινε. Καλή καρδιά. Εγώ βγήκα πιο δυνατή .

Οι γονείς σου ήταν στον πλευρό σου στο θέμα του γάμου; Η μάνα μου αρχικά δεν ήταν αλλά είναι τώρα όλα είναι μια χαρά και αυτό έχει σημασία. Είχε και αυτή ως μάνα τη γνώμη της που είναι σεβαστή.

Εσύ τι σχέση έχεις με τη θρησκεία; Είμαι Χριστιανή Ορθόδοξη. Δεν πιστεύω στους τύπους της εκκλησίας αλλά στην ουσία. Για να σου δώσω ένα παράδειγμα, τις προάλλες πήγα σε μια εκκλησία εδώ κοντά μας και νευρίασα. Έβγαλε το μωρό μία λέξη -δεν έκλαψε, δεν γκρίνιαξε- και μας έβγαλαν έξω πριν κοινωνήσει, μην τυχόν και κάνει φασαρία. Δεν μπορώ, όμως, να καταδικάσω τη θρησκεία εξαιτίας κάποιων.

Ποια είναι η μεγαλύτερη τρέλα που έχεις κάνει στη ζωή σου; Η μεγαλύτερη τρέλα που έκανα στη ζωή μου είναι που παντρεύτηκα τον Ξαρχάκο. Ταυτόχρονα όμως είναι και το πιο σωστό.