Γιώργος Μουκίδης: Κόντρα μετά τη μήνυση της πρώην συζύγου του για αρπαγή ανηλίκου

Γιώργος Μουκίδης

«Είναι χυδαίο να απαγορεύεις στα παιδιά να μιλάνε με τον μπαμπά τους, ή να τον βλέπουν ή να έχουν επαφή μαζί του. Είναι τραγικό.»

Μια άγρια κόντρα έχει δόση τη θέση της στην πρότερη κοινή ζωή του Γιώργου Μουκίδη με την Μαρία Κρητικού. Όλα άρχισαν όταν ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Μουκίδης καθυστέρησε δύο ώρες να επιστρέψει τα παιδιά τους στο σπίτι που μένουν με τη μητέρα τους, και εκείνη τον κατήγγειλε στην αστυνομία για αρπαγή ανηλίκων. Ο συνθέτης τα τελευταία χρόνια έμενε στην Σουηδία και έβλεπε τα παιδιά τα καλοκαίρια και στις υπόλοιπες διακοπές. Από τη μεριά της η πρώην σύζυγος του συνθέτη τον κατηγορεί ότι δεν είναι εντάξει στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ως προς τη διατροφή.

«Με πήρε τηλέφωνο ο διευθυντής της ασφάλειας του τμήματος Λαυρίου και μου λέει ότι έχει έρθει η σύζυγος σας εδώ και θέλει να υποβάλει μήνυση για αρπαγή ανηλίκου, που αυτό το αδίκημα δεν υπάρχει κάτω από αυτές τις συνθήκες. Γιατί για να γίνει αρπαγή ανηλίκου πρέπει το παιδί να απαχθεί, άρα εμένα με κατηγόρησε ότι πήγα να απαγάγω τα παιδιά μου, που είναι τραγικό. Για αυτό και έγινα έξαλλος και έγραψα αυτά που έγραψα. Πρέπει να έχω πρόθεση να απαγάγω τα παιδιά, να τα πάρω δια της βίας και όχι να μου τα δώσει η ίδια και επίσης να έχω σκοπό να τα πάω κάπου να τα εξαφανίσω και α μην τα επιστρέψω ποτέ. Αυτό λέγεται αρπαγή ανηλίκου» λέει ο Γιώργος Μουκίδης, ο οποίος μετά το περιστατικό ξέσπασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook με ύβρεις κατά της πρώην συζύγου του. Κάτι για το οποίο ο ίδιος δηλώνει μετανιωμένος. Ωστόσο, είναι αποφασισμένος να μην αφήσει έτσι την κατάσταση.

«Μένει στην Ελλάδα τους δύο τελευταίους μήνες. Αυτό τι σημαίνει ότι δεν δεν πρέπει να ξέρω που μένουν τα παιδιά μου; Αυτή τη στιγμή τα παιδιά μου τα έδινα με καλή θέληση, να είναι με τον μπαμπά τους και να τα βλέπουν, χωρίς να υπάρχει κάποια τροποποίηση στο συμφωνητικό επικοινωνίας. Ήθελα και τα έδινα. Τα φιλοξενεί μια γυναίκα που είναι άγνωστη, δεν είναι γυναίκα του ακόμα και δεν ήξερα που μένουν τα παιδιά μου» δηλώνει η Μαρία Κρητικού.

Η επαφή με τα παιδιά και η διατροφή

«Τα παιδιά στην Σουηδία έρχονταν όποτε τα έφερνε η μαμά τους, Χριστούγεννα, Πάσχα και το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ αυτό γίνεται και κατά το δοκούν. Όταν ας πούμε η μαμά τους είχε κάπου να πάει, μου τα άφηνε όλο το καλοκαίρι 3 μήνες. Μετά μου έλεγε ότι δεν θα σου κάνω τη χάρη να τα έχεις 3 μήνες, του χρόνου 1 μήνα μόνο και πολύ σου είναι. Δηλαδή, θεωρεί ότι μου κάνει χάρη που βλέπω τα παιδιά. Δεν της κόβει ότι τα παιδιά έχουν ανάγκη τον μπαμπά τους, και χρειάζεται να τον βλέπουν. Από τη μεριά της ισχυρίζεται ότι δεν είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου, ότι δεν πληρώνω διατροφή ας πούμε. Όλα αυτά είναι αποδείξεις τραπέζης περίπου 77.000 ευρώ.

Εγώ αν παραβίασα τις υποχρεώσεις μου ως προς τη διατροφή, έγινε ημερολογιακά, επειδή δεν είχα χρήματα. Κάποια στιγμή έπαιρνα πάρα πολλά χρήματα, τώρα δεν παίρνω. Θα πρέπει να συνεχίσω να δίνω 3.000 το μήνα διατροφή; Δεν μπορώ. Η επικοινωνία είναι τζάμπα, δεν κοστίζει.Η Κρητικού έμενε σε ένα σπίτι όπου τα ενοίκια τα πλήρωνα εγώ. Πλήρωνα και τα υπόλοιπα πράγματα του σπιτιού. Τα χρήματα όμως δεν τα έδινε και της έκοψαν το ρεύμα. Ήταν 18 μήνες απλήρωτο το ρεύμα και δύο χρόνια απλήρωτα τα κοινόχρηστα της. Και τους έκαναν έξωση από το σπίτι. Δεν μιλάω μαζί της» αναφέρει ο Γιώργος Μουκίδης ενώ η Μαρία Κρητικού ισχυρίζεται πως τα χρήματα για τα οποία λέει πως έχει αποδείξεις αφορούν παλαιότερο διάστημα.

«Ο κύριος Μουκίδης τέσσερα χρόνια μένει Σουηδία, δεν καταβάλει διατροφή. Τα χρήματα αυτά είναι από τα πρώτα χρόνια που του είχε κόψει το πρόστιμο το δικαστήριο.»