Ευαγγελία Σαμιωτάκη: Ο έρωτας με τον Σπύρο Καλογήρου και οι δύσκολες στιγμές της

Ευαγγελία Σαμιωτάκη

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα του Σαββάτου σκορπίζοντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου είχε ζήσει για περίπου 50 χρόνια έχοντας στο πλευρό της τον αγαπημένο της και σπουδαίο ηθοποιό Σπύρο Καλογήρου.

Ο έρωτας της με τον Σπύρο Καλογήρου

Πριν από περίπου δύο χρόνια η Ευαγγελία Σαμιωτάκη είχε μιλήσει στον Αλκίνοο Μπουνιά και στην εφημερίδα Espresso για τον έρωτα της με τον Σπύρο Καλογήρου…

[dfp_ads id=236982]

«Τον είδα στη σχολή του Εθνικού, ερχόταν για δουλειές επειδή παράλληλα διατηρούσε καλλιτεχνικό φωτογραφείο στην Αγίου Μελετίου, και τον ερωτεύτηκα σφοδρά. Ήταν ήδη πολύ γνωστός ηθοποιός από τις ταινίες του κι εγώ ήμουν φανατική θαυμάστρια του. Η αλήθεια είναι πως είχαμε μεγάλη διαφορά ηλικίας, αφού εγώ τότε ήμουν 18 χρονών κι εκείνος 36, αλλά εμένα μου άρεσε πολύ. Και τι δεν έκανα για να με προσέξει.

Με διάφορα προσχήματα έδιωχνα τον παππού μου που ερχόταν να με πάρει από τη σχολή, μπας και με συνοδεύσει ο Σπύρος, αλλά εκείνος δεν μου έδινε σημασία. Επί τρεις μήνες έκλαιγα και χτυπιόμουν λόγω της αδιαφορίας του. Αργότερα μου είπε πως του άρεσα από την πρώτη στιγμή αλλά φοβήθηκε, γιατί με θεώρησε πολύ ψηλή και πολύ όμορφη και είπε «αυτή η γυναίκα θα με ταλαιπωρήσει». Δηλαδή κράτησε πισινή από φόβο. Κάποια στιγμή όμως δεν άντεξε και μου αποκάλυψε τον έρωτα του μέσω ενός ποιήματος που είχε γράψει για μένα και μου το απήγγειλε. Τα πρώτα χρόνια, μέχρι να στεριώσει καλά ο γάμος μας, ζήλευε, αλλά δεν το έδειχνε.»

Ο θάνατος του Σπύρου, η κατάθλιψη και οι σκέψεις…

Σε συνέντευξη στο περιοδικό Yes και τον Ανδρέα Θεοδώρου που είχε παραχωρήσει η ηθοποιός Ευαγγελία Σαμιωτάκη το 2015, είχε αποκαλύψει πως μετά τον θάνατο του Σπύρου Καλογήρου, είχε σκεφτεί να βάλει τέλος στη ζωή της. Ο θάνατός του, την είχε φέρει αντιμέτωπη με την κατάθλιψη…

«Με οδήγησε στην κατάθλιψη, ναι. Είχα κλειστεί στον Ωρωπό, στον επίγειο παράδεισο των 8,5 στρεμμάτων που δημιουργήσαμε και ζούσαμε με τον Σπύρο. Ήμουν συνέχεια στο δωμάτιό μου, δεν άφηνα ούτε την κοπέλα που με φρόντιζε να μπει και της έλεγα να κλείσει το φως. Δεν ήθελα να βλέπω ούτε τον γιο μου ούτε και την εγγονή μου.»

«Πολλές φορές σκέφτηκα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Με σταμάτησε, όμως, καταρχήν το παιδί και η εγγονή μου κι αν θες η αμαρτία αυτής της πράξης. Έλεγα ότι αυτό είναι για τους δειλούς και όχι για τους γενναίους σαν κι εμένα. Οι γενναίοι σηκώνονται στα πόδια τους και προχωρούν. Την αυτοκτονία την θεωρώ υποχώρηση.»

Τον αισθανόταν κοντά της…

«Βέβαια, οι άνθρωποι φεύγουν όταν τους ξεχνάμε. Στην κάμαρά μου έχω τις πιο αγαπημένες του φωτογραφίες και τον βλέπω. Το ρολόι είναι σταματημένο την ώρα που πέθανε ο Σπύρος και έχω τη ρόμπα του κρεμασμένη εκεί που την άφηνε. Έχω κάνει το δωμάτιό του σαν μουσείο. Χαίρομαι, όμως, γιατί δεν αφήσαμε κανένα κενό ανάμεσά μας. Δείχναμε την αγάπη μας, εκείνος με τα ποιήματά του κι εγώ με τις πράξεις μου».

Ευαγγελία Σαμιωτάκη – Συγκλονίζει η τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη της : «Έχω αγοράσει έναν τάφο δίπλα στον Σπύρο»

 Τα προβλήματα υγείας…

Τα τελευταία χρόνια η διάσημη ηθοποιός ανέβαινε το δικό της Γολγοθά και αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Το ανεβασμένο σάκχαρο και τα παραπανίσια κιλά της, την εμποδίζαν να περπατήσει καλά και γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο. Πριν λίγους μήνες μάλιστα το αριστερό της πόδι έχει προσβληθεί από ένα ισχυρό μικρόβιο και η αντιβίωση που της έχει χορηγηθεί δεν είχε κανένα αποτέλεσμα και έτσι η ηθοποιός είχε πάρει την απόφαση για ακρωτηριασμό. «Έτσι, μετρώντας τα υπέρ και τα κατά, πήρα αυτή τη δραστική απόφαση για να μπορέσω να ηρεμήσω και να ζήσω όσα χρόνια μου απομένουν. Μήπως τώρα θα γίνω χορεύτρια; Στο καροτσάκι θα συνεχίζω να ζω όπως και τα τελευταία χρόνια» έλεγε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην εφημερίδα Espresso