Επίσημη πρεμιέρα με επώνυμες παρουσίες για τον “Επιστάτη” του Γ. Κιμούλη!

Δείτε φωτογραφίες...

 Ο Γιώργος Κιμούλης μεταμορφώθηκε σε “επιστάτη” και αποθεώθηκε από το θεατρόφιλο κοινό χθες βράδυ, στην επίσημη πρεμιέρα του στο θέατρο “Δημήτρης Χορν”.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Το έργο “Ο Επιστάτης” του Νομπελίστα συγγραφέα Χαρολντ Πίντερ παρουσιάζεται φέτος στη σκηνή σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη με τον ίδιο στο ρόλο του πρωταγωνιστή. “Ο Επιστάτης” γράφτηκε 1951 και είναι το έργο που έκανε διάσημο τον Πίντερ στην Αγγλία και σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρουσιάστηκε στις 27 Απριλίου 1960 στο Arts Theatre London και ένα μήνα αργότερα μεταφέρθηκε στο Duchess όπου έδωσε 444 παραστάσεις. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το 1965 από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν. 

Είναι ένα δράμα πάνω στην αδυναμία επικοινωνίας των ανθρώπων και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα έργα του σύγχρονου δραματολογίου παγκοσμίως. Σε πρώτη προσέγγιση έχει ένα αναγνωρίσιμο απλό πυρήνα, αλλά όπως όλα τα έργα του Πίντερ κρύβει πολλαπλά επίπεδα.

Το “παρών” στην πρεμιέρα έδωσαν πολλοί άνθρωποι από τον καλλιτεχνικό χώρο. Ανάμεσά τους ήταν η Νόνικα Γαληνέα, ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Στάνκογλου, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, ο Πέτρος Λαγούτης, η Γωγώ Μπρέμπου, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πολλοί άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο TLIFE