Ελένη Τσολάκη: Η αποχώρηση από το Happy Day και η αγωνία για τη νέα εκπομπή

Ελένη Τσολάκη

«Είναι προσωπικό στοίχημα, αλλά και του σταθμού.»

Μέχρι και φέτος το καλοκαίρι η ημέρα της Ελένης Τσολάκη ξεκινούσε στις 05.00 τα χαράματα. «Δεν έχω συνειδητοποιήσει ακόμη πως δεν θα πρέπει να ξυπνάω τόσο νωρίς» μου λέει, αλλά θα το κάνει μία ακόμη φορά σίγουρα. «Θα ξυπνήσω για να δω την πρεμιέρα του Happy Day. Είμαι σίγουρη πως θα αισθανθώ περίεργα, γιατί είμαι δεμένη με τα παιδιά και την ομάδα. Έχω ζήσει τόσο ωραία πράγματα, εκεί είναι φίλοι μου. Νομίζω πως θα έχω έναν κόμπο στο στομάχι» λέει η Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια στο περιοδικό People και στον Γιώργο Πράτανο

[dfp_ads id=236982]

Οι τηλεθεατές ταύτισαν την Ελένη με το Happy Day, αφού ήταν εκεί από το ξεκίνημα της εκπομπής. Θεωρώ πως λίγα κορίτσια στη θέση της θα τολμούσαν να αφήσουν μια τόσο επιτυχημένη εκπομπή όπου ένιωθαν ασφάλεια. Δεν βγαίνεις εύκολα έξω από την comfortzone για να ρισκάρεις. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα, στο οποίο θα πρέπει να ανταποκριθώ και να είμαι πολύ καλή» μου λέει με αποφασιστικότητα που δεν κρύβεται. «Είναι προσωπικό στοίχημα, αλλά και του σταθμού. Στα επαγγελματικά δεν φοβάμαι να ρισκάρω και να αναλάβω το οποιοδήποτε κόστος. Είμαι ευγνώμων για όσα μου έδωσε το HappyDay, πέρασα καταπληκτικά, με γνώρισε ο κόσμος, κάποιοι με αγάπησαν, κάποιοι δεν με συμπάθησαν… Είναι ένα πρώτο δείγμα γραφής, που για μένα είχε πολύ θετικό πρόσημο. Ένιωσα πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να μεγαλώσω αυτή την “προίκα” του HappyDay, ένιωσα έτοιμη να κάνω το επόμενο μεγάλο βήμα. Είμαι αποφασισμένη να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Slam: Αυτό είναι το τηλεπαιχνίδι που θα παρουσιάσει η Ελένη Τσολάκη στον Alpha

Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το τηλεοπτικό ρεπορτάζ θεωρούσαν προδιαγραμμένη εξέλιξη και θέμα χρόνου το να βρεθεί η ταλαντούχα παρουσιάστρια στο τιμόνι μιας εκπομπής. Τα σενάρια την ήθελαν να παίρνει μια εκπομπή ανάλογη με το Happy Day, οπότε το Slam ήταν έκπληξη. Πώς αισθάνεται εκείνη μέσα στο συγκεκριμένο πνεύμα εκπομπής; «Ξέρεις καλά πόσο μου αρέσουν τα τηλεπαιχνίδια, πόσο με ενθουσιάζει η επαφή με ανθρώπους που συναντώ για πρώτη φορά, το να ακούω ιστορίες, το να αστειεύομαι. Άλλωστε, αυτό το έκανα από τη Θεσσαλονίκη ακόμη, όταν έπαιρνα ένα μικρόφωνο και έβγαινα στους δρόμους». Η ίδια θυμάται πως «τις ημέρες πριν το ραντεβού με τους ανθρώπους του σταθμού είχα πολλή αγωνία. Το Slam δεν είναι ένα παιχνίδι γνώσεων με την κλασική έννοια του όρου, όπου θα “μετράμε” τις γνώσεις καθενός. Απαιτεί από τους παίκτες να σκέπτονται πιο ανατρεπτικά, δημιουργικά, σφαιρικά, αφαιρετικά. Είναι ένα γρήγορο κι έξυπνο παιχνίδι. Πάνω από όλα, όμως, προδιαθέτει για ένα παρεΐστικο κλίμα και αυτό είναι που με συναρπάζει. Εθίζεσαι και θέλεις να το παρακολουθείς όλο και πιο πολύ. Μοιάζει με τα επιτραπέζια της παρέας. Είναι τέτοια και η εποχή, άλλωστε, που ο κόσμος που παρακολουθεί τηλεόραση θέλει να ξεχαστεί, να γελάσει. Ψάχνει συντροφιά».

Οι ιθύνοντες του Alpha θεωρούν πως το Slam είναι το καλύτερο σκαλοπάτι για την παρουσιάστρια. «Είναι το ιδανικό επόμενο βήμα μετά το Happy Day. Μου δίνεται η δυνατότητα να δείξω κι άλλες πτυχές της προσωπικότητάς μου». Επίσης, ο σταθμός φρόντισε να χτίσει μια δυνατή ομάδα γύρω από την Ελένη, με αρχισυντάκτη τον μπαρουτοκαπνισμένο Πάνο Χάλα. «Νιώθω ήδη ασφάλεια με την ομάδα μου, που είναι έμπειρη» σχολιάζει η παρουσιάστρια. Ο ανταγωνισμός, άλλωστε, στη μεσημεριανή ζώνη, όπου θα μεταδίδεται το Slam, θα είναι φέτος πολύ έντονος, και μάλιστα θα υπάρχουν πολλά τηλεπαιχνίδια. Η Ελένη, σφυρηλατημένη από μικρή ηλικία στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, γνωρίζει από συναγωνισμό. «Μελετάω τα νούμερα τηλεθέασης, βλέπω τι συμβαίνει γενικά. Είμαι μαθημένη από μικρή σε αυτό και πλέον έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μου. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως αλλάζει κάτι στα στάνταρ που θέτω εγώ για τον εαυτό μου. Παραμένω συγκεντρωμένη στο στόχο μου: να κάνω το καλύτερο δυνατό στη δική μου εκπομπή».