«Είμαι άθεος, όμως συμφωνώ απόλυτα με…»

«Ο γάμος είναι κάτι αστείο για μένα».

Ο πρωταγωνιστής του «Αστέρα Ραχούλας» του Alpha, ο Σταύρος Σβήγκος αποκαλύπτει στο DownTown Κύπρου και στον Αλέξανδρο Πρίφτη από που αντλεί αισιοδοξία, τι πιστεύει για τον έρωτα, αλλά και το γάμο.

Από πού αντλείς αισιοδοξία; «Από μένα. Είναι μία εσωτερική διαδικασία. Από άτομα που με εμπνέουν και με γοητεύουν, που έχουν ωραία στάση ζωής. Από μία «καλημέρα» ας πούμε.»

[dfp_ads id=236982]

Από τον έρωτα; «Ο έρωτας με χαροποιεί, αλλά και με αποδιοργανώνει. Δεν φέρνει την ισορροπία. Είναι μεγάλη κουβέντα ο έρωτας. Μπορεί να είσαι ενθουσιασμένος και να νομίζεις ότι είσαι ερωτευμένος. Από την άλλη, θέλεις να ελέγξεις τον άλλον. Παλεύουν τα δύο «εγώ» που θέλει το ένα να καταπιεί το άλλο και να υπερισχύσει. Είναι περίεργο το παιχνίδι του έρωτα.»

Ναι, αλλά όποιου υπερισχύσει το «εγώ» στο τέλος δεν είναι ο χαμένος; Ο νικητής δεν μένει μόνος; «Ναι, σίγουρα. Είναι λανθασμένη αυτή η λογική. Είναι ωραία η ένωση των ανθρώπων και η ικανότητα να συμβαδίζουν μαζί. Αλλά δεν είναι και εύκολο.»

Είσαι κατά του θεσμού του γάμου; «Ναι, βέβαια. Για μένα ο γάμος είναι μια μπίζνα της εκκλησίας. Βγάζουν λεφτά από τους γάμους. Γάμος, για παράδειγμα, μπορεί να είναι η συγκατοίκηση και η μακρόχρονη σύμπλευση δύο ανθρώπων. Δεν πιστεύω ότι ο γάμος επισημοποιεί ή επισφραγίζει κάτι. Ο γάμος είναι κάτι αστείο για μένα. Είμαι άνθρωπος που δεν πιστεύει. Είμαι άθεος. Όμως συμφωνώ απόλυτα με τις γιορτές – τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, τις γιορτές των άλλων θρησκειών. Κι ας μην ασπάζομαι τίποτε από όλα αυτά. Ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποι ερχόμαστε πιο κοντά. Τρέχουμε όλο τον χρόνο και κάποιες μέρες βρισκόμαστε και ενωνόμαστε ξανά. Ουσιαστικά η αγάπη μας ενώνει.»