«Έφυγα ταξίδι έξι μήνες και γύρισα έχοντας χάσει 20 κιλά»

«Αγγλία, Σκανδιναβία, Ρωσία, Εσθονία, Υπερσιβηρικό, Κίνα, Βιετνάμ, Ινδονησία. Μόνες αποσκευές ένα σακίδιο πλάτης…».

Συνέντευξη στην Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα “Παραπολιτικά” παραχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης. Ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β’ Αθήνας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο ταξίδι που έκανε και κράτησε έξι μήνες.

Χάρης Θεοχάρης

Εχω ακούσει ότι χορεύεις καταπληκτικά. Ισχύει;

Ο χορός είναι πηγαία έκφραση του καθενός. Μαθαίνεται βέβαια, αλλά το στυλ του ανθρώπου στον χορό είναι σαν τη χροιά της φωνής του. Δηλαδή «του βγαίνει» και δύσκολα αλλάζει, έρχεται από μέσα του, άρα είναι κομμάτι του χαρακτήρα του. Γι’ αυτό πάντοτε κρίνω τους ανθρώπους και από το πώς χορεύουν – για μένα είναι σημαντικό.

Τι σου αρέσει να χορεύεις;

Ροκ, πιο πολύ ξένη μουσική – και ελληνική, αλλά όχι τόσο πολύ.

Ποια είναι η μουσική που θέλεις να ακούς για να χαλαρώνεις;

Κλασικό ροκ περισσότερο, δεκαετία του ’70, αρχές του ’80, sixties, αλλά όχι τόσο πολύ, περισσότερο δεκαετία του ’70 – είναι η δεκαετία που μεγαλώναμε κιόλας. Pink Floyd, Dire Straits είναι αγαπημένα μου συγκροτήματα. Κάποια στιγμή προσπάθησα να μάθω και κιθάρα, αλλά με αποθάρρυναν και δεν συνέχισα.

Ταξιδεύεις;

Οχι όσο θα ήθελα πια. Παλιά ταξίδευα πολύ. Κάποτε έφυγα ταξίδι έξι μήνες: Αγγλία, Σκανδιναβία, Ρωσία, Εσθονία, Υπερσιβηρικό, Κίνα, Βιετνάμ, Ινδονησία. Μόνες αποσκευές ένα σακίδιο πλάτης, μια φωτογραφική και ένα λάπτοπ. Ολο το ταξίδι έγινε με τρένα, λεωφορεία και ωτοστόπ. Μπορώ να σας πω άπειρες ιστορίες από αυτό το ταξίδι, που ήταν εμπειρία ζωής. Από κλοπές μέχρι κυνηγητό με κίνδυνο τη ζωή μου. Αρκεί να σας αναφέρω ότι επέστρεψα έχοντας χάσει 20 κιλά.