Δημήτρης Δερμετζόγλου: Ο σέξι ταχυδρόμος της ελληνικής τηλεόρασης αποκαλύπτεται…

Δημήτρης Δερμετζόγλου

«Όχι, η τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου τυχαία. Εκείνη την εποχή ο Alpha ζητούσε πρόσωπα για τις εκπομπές του. Έστειλα βιογραφικό και e-mail και περίμενα».

Ο «σέξι ταχυδρόμος της ελληνικής τηλεόρασης», Δημήτρης Δερμετζόγλου αποκαλύπτεται στο Down Town Κύπρου και τον Αλέξανδρο Πρίφτη. Μιλά για τη ζωή του, τη Βίκυ Χατζηβασιλείου το Πάμε Πακέτο, την τηλεόραση που μπήκε ξαφνικά στην καθημερινότητά του, τη σχέση που ζει σήμερα, το διαζύγιο των γονιών του και τον λόγο που τον φοβίζει ο γάμος.

[dfp_ads id=236982]

Άριστος μαθητής, δηλαδή;

Ναι, ήμουν αρκετά καλός. Δεν με έλεγες βέβαια «φυτό» ή «σπασικλάκι», αλλά διάβαζα πολύ. Μου άρεσε το διάβασμα, ήμουν επιμελής. Από την άλλη, ήμουν και ήσυχος. Δεν ενοχλούσα στο μάθημα, δεν έκανα κοπάνες… Λες να ήμουν «φυτό», τελικά; (γελάει).

Επομένως, δεν έχεις να θυμάσαι ανέμελες στιγμές από την σχολική περίοδο;

Όχι. Γλέντια, εξωσχολικά, πάρτι, κοπάνες κι όλα αυτά δεν τα έκανα. Ούτε αλητείες. Και νομίζω είναι λίγο άσχημο που δεν έχω τέτοιες αναμνήσεις. Θα ήθελα να τις έχω, όπως άλλα παιδιά. Αυτά μένουν στην τελική.

Επομένως, σου έλειψαν κάποια πράγματα από εκείνα τα χρόνια…

Μόνο οι σχολικές αταξίες… Κατά τ’ άλλα, μια χαρά όλα. Δεν μου έλειψε κάτι από τους δικούς μου, μου τα παρείχαν όλα. Μπορεί να μην έκανα κοπάνες, αλλά είχα καλούς φίλους και κάναμε βόλτες κλπ.

Με τις κοπέλες ήσουν ντροπαλός τότε;

Λίγο… (χαμογελάει)

Δημήτρης Δερμετζόγλου

Το modeling πώς μπήκε στη ζωή σου;

Το ξεκίνησα στα φοιτητικά μου χρόνια. Έτσι, ξέρεις, για το χαρτζιλίκι μου. Όχι για να κάνω καριέρα! Εκείνη την περίοδο έκανα πολλή γυμναστική, πρόσεχα αρκετά την εμφάνισή μου και είπα «ας το κάνω». Το έκανα για την εμπειρία και μετά το άφησα.

Για την τηλεόραση;

Όχι, η τηλεόραση ήρθε στη ζωή μου τυχαία. Εκείνη την εποχή ο Alpha ζητούσε πρόσωπα για τις εκπομπές του. Έστειλα βιογραφικό και e-mail και περίμενα. Εν τω μεταξύ, είχα αλλάξει το τηλέφωνό μου και νόμιζα δεν θα με πάρουν ποτέ. Χάσαμε επαφή. Αυτό έγινε Απρίλιο του 2013. Τον Οκτώβριο, όμως, μου ήρθε ένα e-mail που με καλούσαν για δοκιμαστικό. Δεν το πίστευα, νόμιζα ότι θα είχαν βρει άλλα άτομα. Πήρα, πέρασα το δοκιμαστικό κι έτσι ξεκίνησα στο «Πάμε Πακέτο».

Η συνεργασία σου με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου, πώς είναι;

Με τη Βίκυ δουλεύουμε μαζί τέσσερις σεζόν πια… Είναι υπέροχος άνθρωπος, με στήριξε και με βοήθησε πολύ! Μου έδινε συμβουλές, πώς να είμαι στην κάμερα, στο πλατό, ήταν δίπλα μου. Χωρίς καν να της το ζητήσω, ήταν εκεί. Η ομάδα είναι η ίδια εδώ και δέκα χρόνια και το κλίμα είναι καθαρά οικογενειακό. Απ’ την άλλη, όμως, υπάρχει και αυστηρός επαγγελματισμός.

Πώς θα περιέγραφες την Βίκυ ως άνθρωπο;

Είναι απαιτητική, θέλει να έχει τον έλεγχο της εκπομπής της, αλλά είναι και γενναιόδωρη. Θα σου πει το «μπράβο» και στα δύσκολα θα είναι εκεί. Επίσης, όταν θα προκύψουν οικονομικά θέματα, θα μπει μπροστά για τους συνεργάτες της.

Δημήτρης Δερμετζόγλου

Ποια είναι η συμβουλή που σου έδωσε;

Μιλάμε γενικά και εκτός εκπομπής, έχουμε βγει και για φαγητό. Υπάρχει επικοινωνία. Κοίτα, αυτό που έχω κρατήσει είναι το να είμαι πάντα ο εαυτός μου. Αν είσαι ψεύτικος, ο τηλεθεατής θα το καταλάβει. Έχει αλάνθαστο ένστικτο. Η Βίκυ μου έλεγε πάντα να βγάζω την αλήθεια μου προς τα έξω.

Το γεγονός ότι είσαι ωραίος σού άνοιξε πόρτες, πιστεύεις;

Ας είμαστε ειλικρινείς. Ναι, η εξωτερική εμφάνιση ανοίγει πόρτες και η τηλεόραση είναι εικόνα. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το να είσαι ωραίος, οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές. Στο «Πάμε Πακέτο» δεν ήθελαν μία εκπομπή με έναν ωραίο ταχυδρόμο μόνο. Ήθελαν να είναι ευγενής, να έχει τρόπους – μην ξεχνάς πως συναναστρεφόμαστε ανθρώπους με πολύ ευαίσθητα θέματα.

Σου αρέσει η δημοσιότητα που εισπράττεις;

Ναι, μου αρέσει όταν με πλησιάζει κόσμος και μου λέει για την εκπομπή. Απ’ την άλλη, όλοι όσοι είμαστε σε αυτό τον χώρο την επιζητάμε τη δημοσιότητα. Μας αρέσει. Δεν θα έκανα ποτέ, όμως, κάτι ακραίο για να παραμείνω στα φώτα. Ούτε θα έκανα μία ψεύτικη σχέση για να είμαι στα περιοδικά, ούτε θα πρόβαλλα άλλα πράγματα. Στη δουλειά αυτή σε κρατάει η δουλειά και μόνο. Αν μπλέξεις τα υπόλοιπα θα χάσεις. Το μόνο που με φοβίζει λίγο, είναι η κακή κριτική. Δεν μου έχει ασκηθεί, η αλήθεια είναι, αλλά δεν θα μου άρεσε κιόλας. Παρόλο που ξέρω ότι δεν γίνεται να μας αποδέχονται όλοι. Αυτό που, επίσης, θα με τρόμαζε είναι η ανισορροπία που μπορεί να φέρει η δημοσιότητα στη ζωή μας και να φέρει τα πάνω κάτω.

Είσαι μόνος σου στην προσωπική σου ζωή;

Όχι, είμαι σε σχέση.

Η κοπέλα σου ζηλεύει που είσαι γνωστός και σε φλερτάρουν όλο και περισσότερες κοπέλες;

(γελάει) Ζηλεύει, αλλά σε φυσιολογικά πλαίσια. Δεν μου το δείχνει πολύ, ούτε είναι πιεστική. Με στηρίζει, είναι δίπλα μου και με ωθεί να κάνω πράγματα.

Ποιος τύπος γυναίκας σε ελκύει;

Η εμφάνιση είναι και η πρώτη εντύπωση. Από εκεί και πέρα, με τον καιρό, θα καταλάβω αν είναι αληθινή σε αυτά που μου δείχνει ή όχι. Τότε μόνο δένομαι σε μία σχέση. Με την αλήθεια του άλλου ανθρώπου. Αυτό που μου δείχνει, αυτό να είναι!

Δημήτρης Δερμετζόγλου

Αλήθεια, θα ήθελες να κάνεις κάτι δικό σου τηλεοπτικά;

Κάποια στιγμή, όταν θα είμαι έτοιμος ίσως ναι. Ακόμη και τώρα αν μου προκύψει. Δεν θα άφηνα, όμως, με τίποτα το «Πακέτο». Θα προτιμούσα να το συνδυάσω και να τα κάνω παράλληλα. Έχω όνειρα, αλλά όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Είμαι 32 και είναι η δεκαετία που χτίζω την καριέρα μου. Μετά θα γίνουν όλα τα υπόλοιπα…

Γάμος, παιδιά, οικογένεια;

Ναι, γιατί όχι; Δεν είμαι αρνητικός σε όλο αυτό. Τώρα είναι νωρίς. Ακόμα είμαι στη φάση που σήμερα είμαι σε μία σχέση, περνάμε πολύ καλά και μια χαρά. Αύριο μπορεί να ανατραπεί κάτι και να θέλω να αποκτήσω κι άλλες εμπειρίες, κι άλλες, κι άλλες… Αυτό δεν το ορίζεις. Είμαι μικρός ακόμα για γάμο πιστεύω (χαμογελάει).

Φοβάσαι μήπως «αποτύχεις» σ’ αυτό το κομμάτι της ζωής σου επειδή οι γονείς σου πήραν διαζύγιο;

Το εντόπισες! (γελάμε). Ναι, ισχύει. Ήμουν 14 ετών, όταν αποφάσισαν να χωρίσουν. Ήταν λίγο δύσκολα στην αρχή για μένα, δεν ήθελα τόσο εύκολα να το δεχτώ γιατί μέσα μου αισθανόμουν ανασφαλής, θεωρούσα ότι θα άλλαζαν πολλά. Ευτυχώς, είχα δίπλα μου και τους δύο μου γονείς σε ό,τι κι αν χρειάστηκα.

Πού μεγάλωσες;

Στου Παπάγου. Η μητέρα μου δεν εργαζόταν, μέχρι μου χώρισε. Μετά βρήκε δουλειά. Ο πατέρας μου είχε επιχείρηση, η οποία πήγαινε καλά, αλλά η κρίση τον γονάτισε κι έτσι αναγκάστηκε να φύγει μόνιμα για την Τουρκία. Σήμερα, μένει πια στη Σμύρνη. Έρχεται, όμως, μία φορά τον μήνα και βλεπόμαστε.