«Δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τα αρχ…ια να κλείσει το Star και τον Alpha…»

«…εκτός κι αν το κάνει για να πέσει και να λέει μετά ότι τη ρίξανε οι διαπλεκόμενοι».

Συνέντευξη στο περιοδικό People και τον Μαρίνο Βυθούλκα παραχώρησε ο Νίκος Μαστοράκης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων και για τις τηλεοπτικές άδειες.

mastorakis

Η «περίοδος χάριτος» που έδωσε η κυβέρνηση στους τηλεοπτικούς σταθμούς από την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι τέσσερις επιχειρήσεις που εξασφάλισαν τις πανελλαδικές άδειες γενικού περιεχομένου –και μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος των πόθεν έσχες– είναι ενενήντα μέρες. Μετά θα σταματήσουν να μεταδίδονται μέσω Digea. Ποια πιστεύετε πως θα είναι η επόμενη μέρα για τους σταθμούς αυτούς που δεν πήραν άδειες;

[dfp_ads id=236982]

Καταρχήν, δηλώνω πως δεν πιστεύω ότι η κυβέρνηση έχει τα αρχ…ια να κλείσει το Star και τον Alpha, εκτός και αν το κάνει για να πέσει και να λέει μετά ότι τη ρίξανε οι διαπλεκόμενοι. Επίσης, αυτές οι ενενήντα ημέρες είναι ιδεατή προθεσμία. Θα δούμε πότε θα σταματήσει το μελό και την κλάψα ο Alpha και θα κινηθεί νομικά με στιβαρότητα (αν βέβαια ο Κοντομηνάς δεν συμπράξει με Μαρινάκη ή Καλογρίτσα, εναντίον του οποίου έχει στραφεί!) και πότε το Star (που τώρα είναι λουλού του καναπέ, με παθητικές κινήσεις, ακύρωση ριάλιτι και talent shows, διαζύγιο με τον Χατζηνικολάου) μπει στη δικαστική μάχη. Πάντως, αν όλα όσα λέει το υπουργείο «Προπαγάνδας» ισχύσουν και η Digea διαταχτεί να κόψει το σήμα των δύο συνιδιοκτητών της (!), τότε: Ή που οι μη αδειοδοτημένοι θα εγκαταλείψουν το παιχνίδι της επιβίωσης –που άλλωστε θα έχει κοστίσει ήδη εκατομμύρια– ή που θα βγουν από πλατφόρμα, ελπίζοντας ότι μένοντας ημι-ζωντανοί θα δικαιωθούν όταν πέσει η κυβέρνηση. Πάντως, εκπέμποντας και από τις δύο πλατφόρμες είναι υπόθεση κοστολογικά ασύμφορη και διαφημιστικά ανύπαρκτη. Το ίδιο και χειρότερο η λύση της web TV, αφού εκεί το εισόδημα θα είναι ψυχρά μηδενικό.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.