«Δεν μου αρέσουν οι ταινίες του Λάνθιμου! Το ότι είναι υποψήφιος για Όσκαρ δεν μου λέει πολλά πράγματα»

«Βέβαια, επειδή δεν αρέσει σ' εμένα, δεν σημαίνει κάτι. Αναγνωρίζω την απήχηση που έχει, αλλά…».

Στην εφημερίδα Espresso και την Κωνσταντίνα Γαρνέλη έδωσε συνέντευξη ο Τάκης Σπυριδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στον Γιώργο Λάνθιμο.

[dfp_ads id=236982]

Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει καριέρα στο εξωτερικό και είναι υποψήφιος για Οσκαρ μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου στην κατηγορία «σενάριο» για τον «Αστακό».

Δεν μου αρέσουν οι ταινίες του. Είδα τον «Κυνόδοντα» και τις «Αλπεις». Το γεγονός ότι ο άνθρωπος μπορεί και κάνει δουλειά στο εξωτερικό και είναι υποψήφιος για Οσκαρ δεν μου λέει και πολλά πράγματα. Βέβαια, επειδή δεν αρέσει σ’ εμένα, δεν σημαίνει κάτι. Αναγνωρίζω την απήχηση που έχει, αλλά, αν έχεις δει πολύ κινηματογράφο, κι εγώ έχω δει γιατί είμαι μεγάλος άνθρωπος, δεν μπορεί να σου αρέσουν οι ταινίες του. Δεν κατηγορώ τον Λάνθιμο ότι κάνει άσχημα φιλμ.

Εσείς πώς και δεν πήγατε στο εξωτερικό;

Δεν έχω έφεση στις ξένες γλώσσες και δίστασα. Μου δόθηκαν ευκαιρίες. Είναι από τα λίγα που δεν έκανα στη ζωή μου. Το ότι δεν το επιχείρησα με καίει ακόμα.

Εχετε, όμως, διακρίσεις στο εξωτερικό.

Δεν έχω κάνει τίποτα σπουδαίο έξω. Ο «Κήπος του Θεού» πήγε καλά. Από την άλλη, τα ντοκιμαντέρ που κάνω για την UNESCO θεωρούνται καλές δουλειές από άποψη σκηνοθεσίας και αυτό με ευχαριστεί πολύ. Υπάρχει καλή συνεργασία με την εταιρία και θα προχωρήσουμε και σε μια ταινία που θέλω χρόνια να κάνω, αλλά δεν μπόρεσα, γιατί το μπάτζετ είναι υψηλό. Το αντικείμενο είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Μέσα στην ερημιά αυτή, όπου ο καθένας αισθάνεται μετανάστης ακόμα και στον τόπο του. Δεν έχω άλλη θεματολογία. Αυτή με απασχολεί.

Τάκης Σπυριδάκης