«Δεν έχω αντιγράψει την Δήμητρα Παπαδοπούλου»

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός ξεκαθαρίζει…

Συνέντευξη στο περιοδικό You και την Τίνα Μεσσαροπούλου παραχώρησε η Κατερίνα Γερονικολού, η οποία ξεκαθάρισε πως μέσα από τον ρόλο της δεν προσπαθεί να αντιγράψει την Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Δήμητρα Παπαδοπούλου

Απ’ ότι έχει πει και η Καρμέλα Κατσαμένη, σεναριογράφος της σειράς και συγγραφέας του ομότιτλου βιβλίου, ο ρόλος σου βασίζεται στην προσωπικότητα της ηθοποιού Δήμητρας Παπαδοπούλου.

Δεν έχω προσπαθήσει να την αντιγράψω. Έχω μια αίσθηση για εκείνη που έχω προσωπικά εισπράξει και αυτήν προσπαθώ, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, να την εντάξω στον τρόπο που αντιμετωπίζει η ηρωίδα μου τα πράγματα. Η Δήμητρα Παπαδοπούλου, από όσο την γνωρίζω, έχει κάτι το νεραϊδίσιο πάνω της, κάτι μη απτό από τον τρόπο με τον οποίο κινείται στον χώρο. Είναι μια καλλιτέχνις με την γενική έννοια του όρου. Ο ρόλος μου από την άλλη έχει διάφορα σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά μέσα από τραγικά πράγματα που συμβαίνουν και η Δήμητρα προσπαθεί να κρατηθεί από ένα παραμύθι, όχι αυτό του στρουθοκαμηλισμού αλλά του «θέλω να ζήσω αισιόδοξα στον κόσμο μου, με έναν τρόπο παιδικό και αθώο, άλλοτε αφελή, άλλοτε πολύ χρήσιμο» για να ξεπεράσει την τραγικότητα  των καταστάσεων.

Θα ήθελες να μιλήσεις μαζί της;

Όχι, φοβάμαι. Θα ήθελα πρώτα να έχουν τελειώσει τα γυρίσματα.