Χάρης Βαρθακούρης: «Το όνομα του πατέρα μου είναι «φρένο»

Χάρης Βαρθακούρης

Τι λέει για τη σύγκριση με τον πατέρα του στη μουσική του πορεία;

Γεννήθηκε με καθοριστικά γι’ αυτόν γονίδια ως γιος του Γιάννη Πάριου και μεγάλωσε σ’ ένα περιβάλλον με πλούσια μουσικά ερεθίσματα. Ο Χάρης Βαρθακούρης μιλά στο Celebrity Life Game και στον Κεν Αλεξανδράτο για το όνομα – κληρονομιά από τον πατέρα του…

[dfp_ads id=236982]

Τελικά είναι εύκολο να φέρεις το όνομα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη και πόσο επιβαρύνει την μετέπειτα δική σου πορεία;
Κάτι που πολλοί μου έχουν πει επίσης, είναι ότι αν ήμουν ακριβώς ο ίδιος μουσικός και τραγουδιστής που είμαι τώρα, με τις ίδιες καλλιτεχνικές δυνατότητες και ικανότητες, θα ήμουν πολύ πετυχημένος. Το βαρύ όνομα είναι “φρένο”. Φαντάσου δηλαδή όταν δεν είναι απλώς βαρύ, αλλά ασήκωτο.
Αγχώθηκες κάποια στιγμή για την σύγκριση με τον πατέρα σου και τη μουσική του πορεία;
Μιλάμε για μια εκπληκτική πορεία και καριέρα του πατέρα μου, ενός ανθρώπου που πλησιάζει τα 50 χρόνια συνεχούς κι επιτυχημένης παρουσίας στην καλλιτεχνική ζωή της Ελλάδος, κάτι που είναι τρομακτικά σπάνιο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Οι μαθηματικές πιθανότητες να το πετύχει κάποιος αυτό, είναι ελάχιστες. Να το πετύχει συγγενής ενός τέτοιου καλλιτέχνη, είναι αστρονομικές. Θεωρητικά είναι πιο εύκολο να με χτυπήσει κεραυνός τη μέρα που έπιασα και το μοναδικό Τζόκερ, παρά να επαναλάβω μια πορεία σαν του πατέρα μου. Δε μπορώ να αγχωθώ με κάτι τέτοιο λοιπόν. Είναι ανώφελο. Στην τελική όμως είμαι αίμα του και την πορεία του τη χαίρομαι και την καμαρώνω. Την καρπώνομαι και τη ζω από τη μέρα που γεννήθηκα. Μόνο περηφάνια νιώθω λοιπόν.
Θεωρείς ότι έχεις αδικηθεί ως σήμερα και εννοώ ως καλλιτέχνης και όχι ως γιος του Γιάννη Πάριου;
Από μουσικούς και συναδέλφους, από άτομα που καταλαβαίνουν κάτι περισσότερο από έναν επιφανειακό ακροατή μουσικής, όχι. Από το ευρύ κοινό, πολύ πιθανόν. Προλαβαίνω όμως να το προσεγγίσω κι αυτό. Βέβαια πρέπει και να το θέλω.