Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου στην τελική ευθεία για να μυήσει τους Αμερικανούς στην ελληνική κουζίνα!

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Η γνωστή σεφ γίνεται πρέσβειρα της αιγαιακής κουζίνας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης, στον ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ!

Στον ναό της Γαστρονομίας των ΗΠΑ, το James Beard Foundation, στη Νέα Υόρκη, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα μυστικά της γαστρονομικής παράδοσης του Νοτίου Αιγαίου, αύριο, Τρίτη 13 Μαρτίου.

Επικεφαλής της ομάδας είναι η Πρέσβης της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης Νότιο Αιγαίο 2019, βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η οποία μαζί με ταλαντούχες αμερικανίδες σεφ, μέλη του φημισμένου club των ΗΠΑ, Les Dames d’ Escoffier, θα ξετυλίξουν τα μυστικά της αιγαιακής γαστρονομίας στο πιο απαιτητικό κοινό της Νέας Υόρκης.

Η Αργυρώ βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Αμερική προετοιμάζοντας με ιδιαίτερη σχολαστικότητα και τον επαγγελματισμό που τη διακρίνει, το μενού της αυριανής μέρας. Δημοσιογράφοι γεύσης και γαστρονομικού τουρισμού, food & beverage opinion leaders και bloggers γαστρονομίας θα παραστούν στη συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα ως μοναδικοί γαστρονομικοί προορισμοί και θα γευθούν τις ξεχωριστές δημιουργίες των σεφ.

Το μενού θα περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά πιάτα της αιγαιακής κουζίνας, με πρωταγωνιστές τα θαλασσινά αλλά και τα όσπρια, το λάδι και τα τοπικά βότανα. Τα πιάτα θα συνοδεύουν επιλεγμένες ετικέτες κρασιών του Νοτίου Αιγαίου.

Δείτε ΕΔΩ το μενού με το οποίο σκοπεύει η Αργυρώ να μαγέψει τους ουρανίσκους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού