Αντώνης Λουδάρος: «“Έχασα” δύο μητέρες στη ζωή μου κι έναν πατέρα»

Αντώνης Λουδάρος

«Η απώλεια είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι στον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για θάνατο, σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά…».

Ο Αντώνης Λουδάρος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Ρενέ Σαραντινού και μίλησε μεταξύ άλλων για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη ζωή του.

[dfp_ads id=236982]

Πότε σε δυσκόλεψε η ζωή;

Η απώλεια είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι στον άνθρωπο. Όταν μιλάμε για θάνατο, σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά μαθαίνεις να ζεις μέσα απ’ αυτό, είναι ένα κομβικό σημείο και για μένα. «Έχασα» δύο μητέρες στη ζωή μου, κι έναν πατέρα. Έχω «χάσει» τη φυσική μου μητέρα, τη μητέρα που με ανέλαβε μετά κι έχω «χάσει» και τον πατέρα μου. Η θεία μου, που με ανέλαβε μετά, δεν ήταν παντρεμένη. Δεν είναι κάτι που το κουβαλάω πια στην καθημερινότητα μου, αλλά είναι κομμάτι της ζωής μου. Όλοι περνάμε τα πάνω και τα κάτω μας, όλοι έχουμε τα προβλήματά μας, που μπορούν να μας φέρουν σε μαυρίλα και σκοτεινιά, αλλά είναι θέμα θέασης ο τρόπος που κοιτάζεις τη ζωή. Ο πάτος για μένα είναι σαν να είσαι σε μια πισίνα που φτάνοντας κάτω, τινάζεσαι και πας προς τα πάνω. Είναι χρήσιμο να συμβαίνει αυτό, αρκεί να βλέπουμε ότι πρέπει να ανέβουμε για να πάρουμε οξυγόνο.

Πάντα λειτουργούσες με αυτή την αίσθηση;

Πιτσιρικάς τα έβλεπα πιο δύσκολα και μαύρα. Όσο περνάνε τα χρόνια, βρίσκω τη ζωή πιο διασκεδαστική, τα δύσκολα που μας έρχονται είναι για να μας κάνουν καλύτερους.