Αγγελική Ξένου: Δείτε την κόρη της Ελένης Γερασιμίδου

«Η σχέση με την κόρη μου με εξελίσσει και δεν είναι θέμα κουκουβάγιας, είναι απόλυτα αντικειμενικό.»

Η Ελένη Γερασιμίδου μίλησε για τη συνέχεια της παράστασης «Ο Φώντας» στην οποία πρωταγωνιστεί μαζί με τον σύζυγο της Αντώνη Ξένο και σκηοθετεί η κόρη τους Αγγελική Ξένου, στην Ρενέ Σαραντινού και στο περιοδικό «Λοιπόν».

Θα συνεργαστείτε για μια φορά ακόμα με την οικογένεια σας.
Ναι. Οι θεατρικές οικογένειες υπήρχαν πάντα και εξακολουθούν. Τώρα, με τον κιτρινισμό που υπάρχει στην πολτική αλλά και στην κοινωνική ζωή του τόπου, λένε «στο δρόμο των γονιών του» Τι πιο φυσικό και ωραίο από ένα παιδί που έχει μεγαλώσει μέσα στο θέατρο να διαλέγει αυτόν τον υπέροχο δρόμο. Ένα απιδί που δεν έχει μεγαλώσει συντηρητικά και μικροαστικά, έχει όλα τα εφόδια, προχωράει και εξελίσσεται καλύτερα. Πάντα η νέα γενιά είναι καλύτερη από την παλιά ό,τι κι αν λένε οι άλλοι.

Συνηθίζεται οι μεγαλύτεροι άνθρωποι σε ηλικία και πορεία να λένε το αντίθετο.
Το αντίθετο λένε γιατί κλαίνε τα νιάτα τους. Τα παιδιά μας μας εξελίσσουν. Και όποιος δεν το εμπιστεύεται αυτό είναι οπισθοδρομικός και μεσσαιωνιστής. Η σχέση με την κόρη μου με εξελίσσει και δεν είναι θέμα κουκουβάγιας, είναι απόλυτα αντικειμενικό.

Η Αγγελική επηρεάζει την κρίση σας;
Βεβαίως. Εμείς είμαστε και μια γενιά που ίσως κάποιες στιγμές να τις περνάμε με μία υπερασιοδοξία, κάπως πιο ελαφρά, μιλάω για παλιότερα. Μετά, τα πράγματα, δυστυχώς, μας έκαναν να ωριμάσουμε περισσότερο. Τα νέα παιδιά είναι γρηγορότερα, πιο έτοιμα από εμάς.

Εδώ η κόρη της Αγγελική σε παλιότερες εμφανίσεις: