Αλίκη Βουγιουκλάκη: Η άγνωστη ιστορία που αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας!

Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Μια μέρα, θυμάμαι, είχα πάει στο σπίτι της Αλίκης και ήταν πολύ στεναχωρημένη με ένα της θέμα. Πολύ όμως…».

Στο περιοδικό Down Town Κύπρου και τον Γιώργο Πράσινο μίλησε ο Μάκης Δελαπόρτας για την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο γνωστός ηθοποιός και βιογράφος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα άγνωστο περιστατικό με την Ελληνίδα σταρ.

[dfp_ads id=236982]

«Η Αλίκη είχε πάντοτε την ανασφάλεια της μοναξιάς. Δεν πρόλαβε, όμως, να μείνει ποτέ μόνη της. Ακόμη και στο τέλος της, είχε δίπλα της τον Κώστα Σπυρόπουλο. Τον “καλό της άγγελο”, όπως τον έλεγε.

Μια μέρα, θυμάμαι, είχα πάει στο σπίτι της Αλίκης και ήταν πολύ στεναχωρημένη με ένα της θέμα. Πολύ όμως. “Μάκη μου, είμαι πολύ δυστυχισμένη”, μου λέει. “Νιώθω πολύ μόνη μου!” κι εγώ τα έχασα. “Δεν έχεις δικαίωμα να το λες αυτό!”, της απαντώ. “Εσένα σε ξέρει όλη η Ελλάδα. Όλοι σε λατρεύουν και σε αγαπούν”. Και ξέρεις τι μου είπε; Μου είπε κάτι πολύ σοφό, που το έχω κρατήσει ακόμα μέσα μου: “Όλη η Ελλάδα, όμως, είναι έξω από τους τοίχους του σπιτιού μου!”. Κι είχε δίκιο. Η Αλίκη ένιωθε μοναξιά. Και σε αυτό φταίει η γυναικεία φύση, παρά η καλλιτεχνική.

Η Αλίκη ήταν μια μοναδική περίπτωση, που η Ελλάδα δεν θα ξαναγνωρίσει εύκολα. Ήταν ένας ήλιος, ένα τεράστιο φως που, όταν έβγαινε στη σκηνή, όλα έλαμπαν δίπλα της. Ήταν σαρωτική! Ένας ήλιος που έδυσε σίγουρα πριν την ώρα του. Ζώντας δίπλα της τόσα χρόνια και σε σύγκριση με το σήμερα, μπορώ να σου πω ότι σε κανένα πάρτι, σε καμία δεξίωση, σε κανέναν θίασο, δεν έχω δει το φως αυτής της γυναίκας! Άρα, σημαίνει πολλά.

Ακόμα τη θυμάμαι, να παίζει με το ασημένιο της κομπολόι και να μου λέει: “Θα καταλάβετε την αξία μου, όταν θα φύγω. Τότε θα δείτε την έλλειψή μου”. Όχι γιατί ήξερε ότι θα φύγει νωρίς, αλλά επειδή της άρεσε να φιλοσοφεί τη ζωή. Δεν περίμενε ότι θα φύγει από τη ζωή… Κι Ελλάδα δεν ξέρω πότε θα ξαναγνωρίσει άλλη μια Αλίκη», είπε ο Μάκης Δελαπόρτας.