Αλέκος Γιαννάκης: Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός του «Ρόδα τσάντα και κοπάνα»

Ρόδα τσάντα και κοπάνα

Συγκίνηση για το χαμό του...

Γνώριμη φιγούρα σε πολλές από τις βιντεοταινίες 80s, αγαπημένος ραδιοερασιτέχνης και άριστος τεχνίτης του ξύλου ήταν ο ηθοποιός Αλέκος Γιαννάκης, ο οποίος την προηγούμενη Τρίτη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών. Το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso και την Τεριάννα Παππά, αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα και νοσηλευόταν στο Ωνάσειο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

alekosgiannakis

Ο κινηματογραφικός πατέρας του Όμηρος Ευστρατιάδης δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του. «Λυπήθηκα πολύ για το χαμό του. Ο Αλέκος είχε κάτι το ιδιαίτερο και τον εκτιμούσα στις ταινίες μου. Εκτός από πολύ καλός ηθοποιός, ήταν και εξαιρετικός τεχνίτης του ξύλου» είπε στην εφημερίδα.

Τα τελευταία χρόνια ο ηθοποιός ασχολούνταν με ξυλουργικές εργασίες, καθώς οι προτάσεις για συμμετοχή του σε σειρές και παραστάσεις ήταν μετρημένες. Με τον Όμηρο Ευσταρτιάδη είχε συνεργαστεί στα δύο μέρη της κινηματογραφικής επιτυχίας «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» αλλά και στο remake που γυρίστηκε το 2011.

Υπήρξε ραδιοερασιτέχνης

Ο Αλέκος Γιαννάκης συμμετείχε σε πολλά φιλμ τη δεκαετία του ’80 όπως «Ο δυναστείας», «Ο καβαλάρης των FM stereo», «Αγάπησα έναν Πόντιο», «Τα τούβλα», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια» αλλά και σε βιντεοκασσέτες. Εκτός από την υποκριτική, είχε μεγάλη αγάπη και για το ραδιόφωνο. Υπήρξε ραδιοερασιτέχνης από το ’70 έως σήμερα με το ψευδώνυμο «Αλέκος ο εξπλόουζ». Χαμηλών τόνων , κράτησε τη ζωή του μακριά από τη δημοσιότητα όπως και τον γάμο του, από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Γιάννη και την Αναστασία. Η κόρη του ακολούθησε τα χνάρια του και είναι ηθοποιός. Χθες φίλοι και συγγενείς του είπαν το τελευταίο «αντίο». Η κηδεία του έγινε στον Άγιο Δημήτριο.