«Άκουσα τον Γιάννη Χαρούλη στο «Άξιον Εστί». Ε, δεν μου άρεσε»

Γιάννης Χαρούλης

"Είναι μερικά πράγματα στη ζωή μας τα οποία..."

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής Μανώλης Μητσιάς μιλά στην εφημερίδα Realnews και τη Χρύσα Κακιώρη για τον Νίκο Γκάτσο που χάραξε την παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι. Ο τραγουδιστής χαρακτηρίζεται από την αυθόρμητη ειλικρίνειά του στις απαντήσεις που δίνει σε όλες τις συνεντεύξεις του. Έτσι λοιπόν, όταν ρωτήθηκε:

[dfp_ads id=236982]

«Εκτός από Γκάτσο, έχετε ερμηνεύσει Καβάφη. Έχετε ακούσει τον Γιάννη Χαρούλη στον δίσκο του με ποίηση του Παλαμά από τον «Δωδεκάλογο του Γύφτου»; Θεωρείτε ότι είναι ένας από τους νέους ερμηνευτές που ξεχωρίζουν σήμερα;», απάντησε:

«Μου αρέσει πιο πολύ στα παραδοσιακά, αλλά το πρωί άκουγα τυχαία να τραγουδάει στο ραδιόφωνο το «Άξιον εστί». Ε, δεν μου άρεσε. Είναι μερικά πράγματα στη ζωή μας τα οποία έχουν σφραγίσει κάποιοι τραγουδιστές -και το «Άξιον εστί» το έχει σφραγίσει ο Μπιθικώτσης-, δεν μπορεί άλλος να τα εκφράσει. Μπορεί να τα λέει με έναν δικό του τρόπο, αλλά δεν είναι αυτό που προέχει. Έχει πει σπουδαία τραγούδια ο Χαρούλης με έναν μοναδικό τρόπο, αλλά ο κάθε τραγουδιστής δεν μπορεί να τα πει όλα. Αλλά μου αρέσει, από τη νέα φουρνιά είναι πολύ καλός, τον ξέρω από τότε που ξεκινούσε ακόμη, ένα ταπεινό παιδί».

Μανώλης Μητσιάς